Koronavírus: több mint 7 millió fertőzött a világban

Tavaly év vége óta már több mint 7 millió embert fertőzött meg és csaknem 403 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 3,1 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 1,94 millió igazolt esetről és 110 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már csaknem 692 ezer koronavírusos esetet és mintegy 36500 áldozatot jelentett eddig.

Hogyan terjedhet a leggyorsabban a koronavírus? A válaszért kattintson ide!

Az európai országok közül Oroszország jelentette a legtöbb beteget - több mint 467 ezret -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már 40625-en haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. Az elmúlt 24 órában azonban minden eddiginél kevesebb haláleset jelentettek - 77-et -, Skóciában pedig most először nem halt meg senki a COVID-19-cel összefüggésben.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma,

India már az 5. helyen áll

Indiában gyors ütemben terjed a koronavírus. Az ország 258 ezer igazolt esetet és 7207 áldozatot jelentett eddig. Spanyolországban már több mint 241 ezer fertőzöttről és 27 ezer elhunytról tudnak, az ország 9 tartományában viszont egy új halálesetet sem regisztráltak az elmúlt egy hét során. Olaszország pedig csaknem 235 ezer megbetegedésről és mintegy 33900 halálesetről számolt be hétfő reggelig, az ország Veneto tartományában azonban egyetlen új fertőzöttet és halottat sem regisztráltak az elmúlt napon.

Peru a nyolcadik

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Peru - több mint 196500 regisztrált esettel és 5465 áldozattal -, valamint Franciaország is. Ez utóbbi országban eddig 191 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 29 ezren vesztették életüket a járványban.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén jelenleg Németország áll. Innen csaknem 186 ezer fertőzöttről és 8685 áldozatról adtak hírt hétfőig.

Már Németországba is utazhatunk - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció