Koronavírus: több mint 425 ezer áldozat a világban

Tavaly év vége óta már több mint 7,65 millió embert fertőzött meg és 425 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 3,63 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2 millió igazolt esetről és csaknem 114700 halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már mintegy 829 ezer koronavírusos beteget és csaknem 42 ezer áldozatot jelentett eddig. India jelenleg a 4. helyen áll a legérintettebb országok listáján: az ország majdnem 309 ezer fertőzöttről és 8884 elhunytról adott hírt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma

Európai számok

Az okostelefonokat, a pamut textileket és a fafelületeket gyakrabban kell tisztítani, mert tovább megmarad rajtuk a koronavírus, ráadásul a párás idő még ront is a helyzeten. A részletekért kattintson ide!

Az európai országok közül Oroszországban van a legtöbb beteg - csaknem 511 ezer -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már több mint 41500-an haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladta a 243 ezret, a halálesetek összesítését azonban a spanyol szaktárca átmenetileg felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27136 halálos áldozat szerepel. Olaszország pedig 236 ezer megbetegedésről és 34 ezer halálesetről számolt be szombat reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Peru - csaknem 215 ezer regisztrált esettel és 6 ezer áldozattal -, valamint Franciaország is. Ez utóbbi országban eddig több mint 193 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és mintegy 29400-an vesztették életüket a járvány idején. A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Németország áll. Innen már 187 ezer fertőzöttről és 8783 áldozatról adtak hírt szombatig.

Borzasztó állapotba került egy 20 éves nő tüdeje a koronavírus-fertőzés miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés