Koronavírus: több mint 286 ezer áldozat világszerte

Több mint 74500 új koronavírus-fertőzöttet és mintegy 3600 újabb áldozatot regisztráltak a világban egy nap alatt.

Tavaly év vége óta már 4177687 embert fertőzött meg és 286336 életet követelt világszerte az új típusú koronavírus, miközben a gyógyultak száma az 1,46 millióhoz közeledik - derült ki a Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus New York
A New York-i Lenox Hill Kórház dolgozói. Fotó: Getty Images

Több mint 80 ezer amerikai halott

Koronavírus: ezért hal bele több férfi - kattintson a részletekért!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet - csaknem 1,35 milliót - az Egyesült Államokban regisztrálták, de a halottak száma is itt a legmagasabb, meghaladta a 80600-at. Az európai országok közül Spanyolország jelentette a legtöbb beteget - több mint 227 ezret -, az áldozatok száma pedig az Egyesült Királyságban a legmagasabb Európán belül. A briteknél eddig 32 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta.

Oroszország több mint 221 ezer koronavírusos esetet és 2009 áldozatot, Olaszország csaknem 220 ezer fertőzöttet és közel 31 ezer halottat, Franciaország pedig 177 ezer beteget és csaknem 27 ezer elhunytat jelentett kedd reggelig. A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Németország - több mint 172 ezer regisztrált esettel és 7661 áldozattal -, Brazília - majdnem 169600 megbetegedéssel és 11 ezernél is több halálesettel -, valamint Törökország is. Ez utóbbi országban már majdnem 140 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 3841-en vesztették életüket a járványban.

A legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen 109 ezer fertőzöttről és 6685 áldozatról adtak hírt keddig. Azonban a koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában újra növekedésnek indult a regisztrált fertőzöttek száma: itt jelenleg 84011 esetről tudnak.

Figyelemfelkeltő kísérlettel modellezték le a koronavírus terjedését - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)