Koronavírus: több mint 286 ezer áldozat világszerte

Több mint 74500 új koronavírus-fertőzöttet és mintegy 3600 újabb áldozatot regisztráltak a világban egy nap alatt.

Tavaly év vége óta már 4177687 embert fertőzött meg és 286336 életet követelt világszerte az új típusú koronavírus, miközben a gyógyultak száma az 1,46 millióhoz közeledik - derült ki a Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus New York
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus New York

Több mint 80 ezer amerikai halott

Koronavírus: ezért hal bele több férfi - kattintson a részletekért!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet - csaknem 1,35 milliót - az Egyesült Államokban regisztrálták, de a halottak száma is itt a legmagasabb, meghaladta a 80600-at. Az európai országok közül Spanyolország jelentette a legtöbb beteget - több mint 227 ezret -, az áldozatok száma pedig az Egyesült Királyságban a legmagasabb Európán belül. A briteknél eddig 32 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta.

Oroszország több mint 221 ezer koronavírusos esetet és 2009 áldozatot, Olaszország csaknem 220 ezer fertőzöttet és közel 31 ezer halottat, Franciaország pedig 177 ezer beteget és csaknem 27 ezer elhunytat jelentett kedd reggelig. A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Németország - több mint 172 ezer regisztrált esettel és 7661 áldozattal -, Brazília - majdnem 169600 megbetegedéssel és 11 ezernél is több halálesettel -, valamint Törökország is. Ez utóbbi országban már majdnem 140 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 3841-en vesztették életüket a járványban.

A legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen 109 ezer fertőzöttről és 6685 áldozatról adtak hírt keddig. Azonban a koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában újra növekedésnek indult a regisztrált fertőzöttek száma: itt jelenleg 84011 esetről tudnak.

Figyelemfelkeltő kísérlettel modellezték le a koronavírus terjedését - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció