Koronavírus: több kórházból is maszkok tűntek el

Az országos kórházfőparancsnok arról számolt be, hogy több intézményben büntetőeljárás van folyamatban amiatt, hogy szájmaszkoknak, fertőtlenítőszereknek veszett nyoma.

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése nyomán március 30. óta 108 egészségügyi intézményben kórházparancsnok segíti az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét. A koronavírus-járvány miatt kirendelt kórházparancsnokok egyik fő feladata az egészségügyi készletek - például gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek - védelme - jelentette ki Halmosi Zsolt, országos kórházfőparancsnok a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedd reggel. Mint hozzátette, a védekezési mechanizmusokat és a vagyonbiztonságot ellenőrizni kell.

Normális, hogy ennyire félünk a koronavírustól? Száz éve nem volt olyan veszélyes járvány a világon, mint a COVID-19 mostani pandémiája. A vírus az eldugott szegletek kivételével mindenhová eljutott a világon. Nagyon sokan megbetegszenek és sokan meghalnak. Normális, ha félünk, aggódunk vagy rettegünk afertőzésmiatt? Ezt a kérdést boncolgattuk korábbi cikkünkben.

A tájékoztatás szerint több esetben például a kórházi szájmaszkok, fertőtlenítőszerek útját nem lehetett követni. Nem egy intézményvezető feljelentést is tett, így több büntetőeljárás is folyamatban van amiatt, hogy egészségügyi készletek tűntek el a kórházakból - ismertette a vezérőrnagy.

A kórházparancsnokok másik fő feladata a járványügyi szabályok betartatása az intézmény területén. Fontos, hogy azok, akiknek szükséges, meghatározott rend szerint - előszűrést követően, megfelelő védőfelszerelésben - léphessenek csak be a kórház területére. Halmosi Zsolt ezenkívül hangsúlyozta, hogy "egyetlen kis hiba kockázatot jelenthet az intézmény működésére".

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció