Koronavírus: több európai iskola már áprilisban kinyit

Több uniós tagállamban is felmerült, hogy az elkövetkezendő hetekben újra kinyitják a koronavírus-járvány miatt bezárt iskolákat.

Bár a koronavírus-járvány még javában tombol, már egyre több országban tárgyalnak a korábban bevezetett intézkedések enyhítéséről. "Néhány tagállam már április végén szeretné megnyittatni az oktatási intézményeket, többen pedig májusban tennék meg ezt a lépést" - közölte Blazenka Divjak horvát oktatási miniszter, aki az Európai Unió soros horvát elnökségét képviseli.

koronavírus, koronavírus Európa, koronavírus intézménybezárás, koronavírus iskolák, koronavírus oktatás, koronavírus hírek
koronavírus, koronavírus Európa, koronavírus intézménybezárás, koronavírus iskolák, koronavírus oktatás, koronavírus hírek

Fókuszban az oktakók és a diákok védelme

Koronavírus: ennyire biztonságos most Magyarország - olvassa el a részleteket!

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt ki kell dolgozni egy jól koordinált, kiegyensúlyozott megközelítést a tanulók és az oktatók védelme érdekében. "Tagállami hatáskörbe tartozik viszont, hogy egyes országok miként szervezik meg a záróvizsgákat és a tanév hátralévő részét" - tette hozzá.

A digitális oktatás lehetőségei

Az oktatási miniszterek emellett a digitális távoktatás kínálta lehetőségek kiaknázásáról is tárgyaltak. Ennek egyik fontos pontja, hogy a tagállamok megosszák egymással a jó gyakorlatokat és pozitív tapasztalatokat. Ez ugyanis nagyban hozzájárulhat a koronavírus okozta helyzet hatékony kezeléséhez.

Napirenden volt továbbá az egyenlő oktatáshoz való hozzáférés biztosítása is. A koronavírus-járvány miatti intézménybezárások ugyanis tovább növelték az esélyegyenlőtlenséget a digitális eszközök nélküli, hátrányos helyzetű tanulók körében.

Kevesebb ülőhelyet adnának el a repülőgépeken, hogy biztonságosabb legyen a repülés - részletek társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció