Koronavírus: sok tanár nemet mond az oltásra

Romániában a tanárok 56 százaléka nem akarja beoltatni magát az új típusú koronavírus ellen - derült ki egy hétfőn közzétett felmérésből, amely a Spiru Haret tanügyi szakszervezet megrendelésére készült.

Koronavírus: zöld utat kapott a Pfizer-oltás Európában - kattintson!

A Spiru Haret tanügyi szakszervezet megrendelésére készült felmérésbe december 16-e és 21-e között több mint 13300 oktatásban dolgozó alkalmazottat vontak be. A válaszadók csaknem 93 százaléka tanár. A válaszadók nagy többsége - több mint 70 százaléka - egyetért az iskolák újranyitásával, ugyanakkor 56 százalékuk nem akarja beoltatni magát az új típusú koronavírus ellen - még akkor sem, ha az oltás ingyenes lesz.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus tanárok, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni oltóanyag
Sok tanár nemet mond az oltásra. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Az is kiderült, hogy a tanárok 43 százaléka támogatja az iskolák azonnali megnyitását, 41 százalékuk szerint viszont csak akkor kellene újrakezdeni a hagyományos oktatást, ha lejár az országos oltási kampány. A szakszervezet emlékeztetett, hogy a román országos oltási stratégia szerint a tanároknak a második szakaszban kellene megkapniuk a koronavírus-vakcinát, első körben az egészségügyben dolgozókat oltanák be.

A megkérdezettek 38 százaléka 40 és 49 év közötti volt, míg 23 százalékuk az 50-59 éves korosztályhoz, 21 százalék pedig a 30-39 évesek közé tartozott. Romániában egyébként jelenleg zárva vannak az iskolák, és a koronavírus-járvány miatt kizárólag online zajlik a tanítás.

Kárpátalján már megjelent a mutálódott koronavírus - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)