Koronavírus: sok a szívbeteg a magyar áldozatok között

Közzétették a koronavírus magyarországi áldozatainak korát és alapbetegségeit. Az elhunytak harmada szívbeteg volt, de egyesek daganatos betegséggel és magyas vérnyomással is küzdöttek.

Az eddigieknél részletesebb adatok jelentek meg a koronavírus magyarországi áldozatairól a koronavirus.gov.hu oldalon. A kormányzati kommunikációért felelős honlap közzétette a koronavírus miatt elhunyt 16 beteg életkorát és alapbetegségeit is, így pontosabb képet kaphatunk az áldozatok egészségi állapotáról.

Sok a szívbeteg az áldozatok között

A járványban elhunyt legfiatalabb ember egy 38 éves férfi volt, akit krónikus hasnyálmirigy-gyulladással és alkoholos májkárosodással is kezeltek. A legidősebb magyarországi áldozat pedig 94 éves korában hunyt el, aki krónikus obstruktív légúti betegségben (COPD) szenvedett. Öten az elhunytak közül szívbetegek voltak (hogy rájuk miért jelent nagyobb veszélyt a járvány, arról bővebben az alábbi cikkünkben írtunk), négy beteg pedig magas vérnyomással küzdöttek. A második legfiatalabb itthoni áldozatnak, a 41 éves nőnek is csak ezt jelölték meg alapbetegségként.

Az egyik áldozatnál daganatos betegséget is diagnosztizáltak, egy másik pedig korábban vesetranszplantáción esett át. Az elhunytak közül 10 férfi, és 6 nő, ami megerősíti azt a korábbi feltevést is, hogy a koronavírus veszélyesebb a férfiakra. Az áldozatok alapbetegségeit az alábbi linkre kattintva is megtekinthetik!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső