Koronavírus: sok a szívbeteg a magyar áldozatok között

Közzétették a koronavírus magyarországi áldozatainak korát és alapbetegségeit. Az elhunytak harmada szívbeteg volt, de egyesek daganatos betegséggel és magyas vérnyomással is küzdöttek.

Az eddigieknél részletesebb adatok jelentek meg a koronavírus magyarországi áldozatairól a koronavirus.gov.hu oldalon. A kormányzati kommunikációért felelős honlap közzétette a koronavírus miatt elhunyt 16 beteg életkorát és alapbetegségeit is, így pontosabb képet kaphatunk az áldozatok egészségi állapotáról.

Sok a szívbeteg az áldozatok között

A járványban elhunyt legfiatalabb ember egy 38 éves férfi volt, akit krónikus hasnyálmirigy-gyulladással és alkoholos májkárosodással is kezeltek. A legidősebb magyarországi áldozat pedig 94 éves korában hunyt el, aki krónikus obstruktív légúti betegségben (COPD) szenvedett. Öten az elhunytak közül szívbetegek voltak (hogy rájuk miért jelent nagyobb veszélyt a járvány, arról bővebben az alábbi cikkünkben írtunk), négy beteg pedig magas vérnyomással küzdöttek. A második legfiatalabb itthoni áldozatnak, a 41 éves nőnek is csak ezt jelölték meg alapbetegségként.

Az egyik áldozatnál daganatos betegséget is diagnosztizáltak, egy másik pedig korábban vesetranszplantáción esett át. Az elhunytak közül 10 férfi, és 6 nő, ami megerősíti azt a korábbi feltevést is, hogy a koronavírus veszélyesebb a férfiakra. Az áldozatok alapbetegségeit az alábbi linkre kattintva is megtekinthetik!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: