Koronavírus: óvónők fertőződtek meg Budaörsön

A május 25-ei újranyitás előtt minden óvodai és bölcsődei dolgozónál elvégeztette a koronavírustesztet a budaörsi önkormányzat. Összesen 215 személyt vizsgáltak.

A budaörsi önkormányzat oldalán megjelent tájékoztató szerint mindent megtesznek azért, hogy az óvodákban és a bölcsődékben biztonságos körülményeket teremtsenek a gyermekeknek. Ezért már az újranyitás előtt tesztelték az intézmények dolgozóit, hogy kiderüljön, hogy valaki megfertőződött-e az új típusú koronavírussal.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus óvodák, koronavírus bölcsődék, koronavírus-teszt, koronavírus Budaörs
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus óvodák, koronavírus bölcsődék, koronavírus-teszt, koronavírus Budaörs

5 fertőzöttet találtak

"Öt, egyébként tünetmentes munkatársunknál lett pozitív a teszt. Ők 2 hétig karanténban lesznek, s ezt követően akkor állhatnak munkába, ha a megismételt teszt negatív eredményt mutat" - ismertette Wittinghoff Tamás polgármester. Tájékoztatott arról is, hogy a koronavírus elleni védekezés jegyében az intézmények helyiségeit, felszereléseit és a játékokat alaposan fertőtleníttették az újranyitás előtt.

Csökkent a veszély, de nem múlt el

Koronavírus: a magyarok alig 1 százaléka kaphatta el - kattintson a részletekért!

Az új típusú koronavírus már eddig is sok meglepetést okozott az egész világon, a szakértők továbbra is csak különböző forgatókönyvekben gondolkodnak, bizonyosat senki nem tud. Jelenleg úgy néz ki, hogy az országban az átfertőzöttség alig éri el az 1 százalékot, ám Budapesten és közvetlen közelében valószínűleg magasabb az arány - olvasható a tájékoztatóban. A polgármester kiemelte, hogy ugyan már csökkent a járványveszély, de még nem múlt el teljesen, ezért továbbra is be kell tartani a szükséges járványügyi előírásokat és higiéniai tanácsokat.

A szülőktől elsősorban azt kérik, hogy vegyék komolyan és tartsák be az intézményvezetők által bevezetett, a gyermekek érkezéséhez és elviteléhez kapcsolódó biztonsági intézkedéseket. Megemlítik továbbá, hogy a koronavírus-helyzet stabilizálódása miatt előreláthatólag június 16-ától megtarthatóak a gyermek- és ifjúsági táborok - napközis és ottalvós szervezésben egyaránt.

Szerdától szabad az út Csehországba és Szlovákiába - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció