Koronavírus: nincs tervben az online oktatás újbóli bevezetése

Ahol csak lehet, nyitva maradnak az általános iskolák és óvodák - hangsúlyozta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfő reggel.

A tanárok minél gyorsabb beoltását és a digitális munkarend bevezetését követeli a kormánytól a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Kattintson a részletekért!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a napokban azt szorgalmazta, hogy koronavírus-járvány miatt az általános iskolákban is vezessék be az online oktatást. Ezzel kapcsolatban a köznevelési államtitkár úgy fogalmazott, tavasszal bebizonyosodott, hogy az általános iskolákban is működőképes a digitális oktatás, de az is kiderült, hogy ennek az oktatási módszernek a hatékonysága jelentősen életkorfüggő. Főleg az alsó tagozatos diákoknál nem tud olyan hatékony lenni, mint például a végzős középiskolásoknál. Ezért, ha van rá mód, ezt érdemes elkerülni - mondta. Hozzátette ugyanakkor, hogy ahol megbetegedés történik, ott átmenetileg elrendelik a digitális munkarendet.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus iskolák, koronavírus óvodák, koronavírus oktatás
Írd ide a képaláírást

A veszélyeztetetteket oltják először

Vannak szervezetek, amelyek ágazati jellegű oltást képzeltek el, a kormány viszont veszélyeztettségi és életkori szempontok alapján dolgozta ki az oltási tervet - közölte az államtitkár. Ennek megfelelően elsőként az egészségügyi dolgozókat oltják be az új típusú koronavírus ellen, majd az idősek következnek. A pedagógusok közül is elsőként a 60 év felettiek és a krónikus betegek kaphatják majd meg a vakcinát.

Csökkent a csoportos tesztelés iránti igény

A pedagógusok célzott, csoportos koronavírus-tesztelése kapcsán Maruzsa Zoltán azt is elmondta, hogy folyamatosan csökkent az ez iránti érdeklődés. Míg az első alkalommal 85 százalék vett részt, addig később már csak 60 százalékos volt a részvétel a pedagógusok tesztelésén. A mostani, téli szünet utáni tesztelésen pedig csak azok a pedagógusok vettek részt, akik valamilyen tünetet észleltek magukon - ismertette.

Az óvodai és iskolai dolgozóknak a téli szünet vége előtt is biztosították a koronavírus-tesztelés lehetőségét. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)