Koronavírus: négy lépésben fékezhetjük meg a járványt

Egyre inkább felerősödik a koronavírus-járvány negyedik hulláma Magyarországon. A helyzet elharapódzásának megelőzése érdekében a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a lakosság által megtehető óvintézkedések betartására hívta fel a figyelmet.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szerint a 60 százalék körüli átoltottság nem elegendő ahhoz, hogy megakadályozzuk a negyedik hullám súlyos felfutását.

"Már a nyár végén emelkedtek a koronavírusos esetszámok, ez a tendencia azóta is folytatódik, súlyosbodik. Az új, delta variáns a korábbi mutációknál gyorsabban és agresszívebben terjed" - mutatott rá csütörtökön kiadott közleményében a MOK. A kamara hangsúlyozta, hogy az alábbi négy lépés együttes alkalmazásával jelentősen lelassíthatjuk a vírus terjedését, elejét véve ezáltal a súlyos járványhelyzet kialakulásának.

MOK, Magyar Orvosi Kamara, koronavírus, COVID-19, negyedik hullám, óvintzékedések, maszkviselés, távolságtartás, kézmosás, védőoltás, vakcina

"Csak közös erővel, a fenti pontok együttes alkalmazásával csökkenthetjük a vírus terjedését! Tegyük meg ezt a minimumot azért, hogy ne álljon le ismét az ország" - nyomatékosította a MOK. Emellett kormányzati intézkedéseket is sürget az országos szervezet a védettségi igazolvány kiterjedt használata érdekében.

"Mindenkinek mondom, hogy a harmadik oltás felér egy életbiztosítással " - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)