Koronavírus: mintegy száz olasz orvos meghalt

Ismét több száz fővel emelkedett a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma Olaszországban. A járvány az egészségügyben dolgozókat is veszélyezteti.

Egyes becslések szerint akár 1,6 millió francia is elkaphatta már az új típusú koronavírus-fertőzést. Részletek itt.

Egyetlen nap alatt a újabb 610 ember halt meg COVID-19 megbetegedés következtében - derült ki az olasz Polgári Védelmi Hivatal legfrissebb, csütörtök esti jelentéséből. A február 21-én kitört járvány áldozatainak száma ezzel 18 ezer fölé emelkedett a dél-európai országban. Az elmúlt 24 órában 4020 új fertőzést diagnosztizáltak, így - a haláleseteket és a gyógyultakat is beszámítva - immár több mint 143 ezer fertőzöttet regisztráltak az olasz hatóságok.

koronavírus, világjárvány, COVID-19, fertőtlenítés, Róma, Olaszország
Fertőtlenítőszert locsolnak Róma belvárosában április 8-án. Fotó: MTI/AP/LaPresse/Cecilia Fabiano

A betegségből eddig 28470-en gyógyultak ki. Jelenleg 3605 embert kezelnek intenzív osztályon. Hatodik napja folyamatosan csökken az intenzív ellátást igénylő fertőzöttek száma. Mindez némi jó hírt jelent az új fertőzöttek és a halálesetek számának növekedése ellenére is.

Az olasz Sebészek és Fogorvosok Nemzeti Szövetsége (FNOMCeO) nevű szakmai szövetség adatai szerint csütörtökig mintegy száz orvos halt meg az új típusú koronavírus-fertőzésben. Mintegy harminc ápoló és segédápoló is elhunyt a járványban. A Legfelsőbb Egészségügyi Intézet (ISS) nevű állami intézmény szerint a fertőzöttek mintegy 10 százaléka egészségügyi dolgozó. Az ápolók országos szakszervezete szerint az ápolók között a legmagasabb, mintegy 52 százalékos a pozitív teszteredményt mutató egészségügyi dolgozók aránya.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: