Koronavírus: mintegy száz olasz orvos meghalt

Ismét több száz fővel emelkedett a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma Olaszországban. A járvány az egészségügyben dolgozókat is veszélyezteti.

Egyes becslések szerint akár 1,6 millió francia is elkaphatta már az új típusú koronavírus-fertőzést. Részletek itt.

Egyetlen nap alatt a újabb 610 ember halt meg COVID-19 megbetegedés következtében - derült ki az olasz Polgári Védelmi Hivatal legfrissebb, csütörtök esti jelentéséből. A február 21-én kitört járvány áldozatainak száma ezzel 18 ezer fölé emelkedett a dél-európai országban. Az elmúlt 24 órában 4020 új fertőzést diagnosztizáltak, így - a haláleseteket és a gyógyultakat is beszámítva - immár több mint 143 ezer fertőzöttet regisztráltak az olasz hatóságok.

koronavírus, világjárvány, COVID-19, fertőtlenítés, Róma, Olaszország
koronavírus, világjárvány, COVID-19, fertőtlenítés, Róma, Olaszország

A betegségből eddig 28470-en gyógyultak ki. Jelenleg 3605 embert kezelnek intenzív osztályon. Hatodik napja folyamatosan csökken az intenzív ellátást igénylő fertőzöttek száma. Mindez némi jó hírt jelent az új fertőzöttek és a halálesetek számának növekedése ellenére is.

Az olasz Sebészek és Fogorvosok Nemzeti Szövetsége (FNOMCeO) nevű szakmai szövetség adatai szerint csütörtökig mintegy száz orvos halt meg az új típusú koronavírus-fertőzésben. Mintegy harminc ápoló és segédápoló is elhunyt a járványban. A Legfelsőbb Egészségügyi Intézet (ISS) nevű állami intézmény szerint a fertőzöttek mintegy 10 százaléka egészségügyi dolgozó. Az ápolók országos szakszervezete szerint az ápolók között a legmagasabb, mintegy 52 százalékos a pozitív teszteredményt mutató egészségügyi dolgozók aránya.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: