Koronavírus: mennyire biztonságos a tömeges meccsnézés?

A horvát koronavírus-válságstáb vezetője a foci-EB miatt figyelmeztetett mindenkit.

Míg nálunk a tömeges meccsnézés nem számít rendezvénynek - tehát védettségi igazolvány nélkül is bárki részt vehet rajta -, addig a horvátok jóval megfontoltabbaknak tűnnek. A horvát válságstáb vezetője, Davor Božinović ugyanis arra figyelmeztette a szurkolókat, hogy ne szervezzenek tömeges meccsnézéseket a köztereken, mert az kockázatos.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány,
A magyarok nem, de a horvátok kockázatosnak tartják a tömeges meccsnézést. Fotó: Getty Images

A Horvátországban hatályos járványügyi szabályok száz főben korlátozzák a nyilvános rendezvényeket, a vendéglátóhelyek teraszaraira pedig külön szabályok vonatkoznak. A kávézókban és bárokban tilos a beltéri kiszolgálás, ugyanakkor a válságstáb - enyhítésként - meghosszabbította a teraszok nyitva tartás idejét, a korábbi 23 óra helyett éjfélig.

Mennyire biztonságos most színházba menni? Így tesztelték Romániában.

Újdonság, hogy Horvátországban már védettségi igazolással is lehet látogatni a sport- és kulturális rendezvényeket. A koncertek és különböző rendezvények szervezői eldönthetik, kérnek-e a látogatóktól védettségi igazolást. Amennyiben nem, kötelező lesz betartani a szigorú járványügyi intézkedéseket, vagyis a vendégeknek maszkot kell viselniük, és távolságot kell tartaniuk egymástól. Emellett létszámkorlátozásra is számíthatnak a látogatók, aminek értelmében négy négyzetméterenként csak egyetlen vendég tartózkodhat.

Erre számítson, ha Horvátországba utazik. Kattintson!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -5, +2 °C

A ködfoltos, borongós időben kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében. Mérsékelt lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között valószínű. Csütörtökön a nap első felében frontmentes lesz az idő, de a hideg, fagyos reggelen erős kopásos ízületi bántalmak is felléphetnek, illetve az eddigieknél nagyobb megfázásveszéllyel kell számolni. Napközben egyre erősebb kettősfronti tüneteket lehet majd tapasztalni, különösen a keringési panaszok és a vérnyomásproblémák válhatnak intenzívvé. A fokozottan érzékenyeknél görcsök is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: