Koronavírus: megvan az olimpia új időpontja

Jövő július és augusztus között rendezik meg az idén nyárról elhalasztott tokiói nyári olimpiát.

Fontos szerepet játszhatott az olaszországi koronavírus-járvány kialakulásában egy február futballmérkőzés. Részletek itt.

A Kyodo News hírügynökség közlése szerint a japán szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetékesei hétfőn arról döntöttek, hogy 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg az olimpiai játékokat Tokióban. Több opció közül választották ki végül ezt a megoldást, elvetve így például egy tavaszi rendezés lehetőségét. A cél az volt, hogy elkerüljék a nagyobb ütközéseket a nemzetközi sportnaptárban, illetve minimálisra csökkentsék a logisztikai nehézségeket, amelyekkel a szervezők kénytelenek szembe nézni a programváltozás okán.

koronavírus, Tokió, olimpiai játékok, COVID-19, világjárvány
koronavírus, Tokió, olimpiai játékok, COVID-19, világjárvány

"Eredetileg úgy egyeztünk meg, hogy 2021 nyara már a lehető legkésőbbi időpont a halasztásra, viszont mindenképpen nyáron szerettük volna megtartani az olimpiát" - árulta el a megbeszélést követő sajtótájékoztatón Mori Josiró, a tokiói játékok szervezőbizottságának elnöke. "Úgy gondoltuk, így lesz elegendő idő a selejtezők lebonyolítására és arra, hogy a sportolók megfelelően fel tudjanak készülni" - tette hozzá. Szintén a nyári időpont mellett szólt, hogy a vakáció ideje alatt több érdeklődő tud majd nézőként a helyszínen bekapcsolódni az eseményekbe.

Mint azt korábban megírtuk, múlt kedden jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), hogy a koronavírus-világjárványra tekintettel elhalasztják az eredetileg 2020. július 24. és augusztus 9. közé kiírt sporteseményt. A hivatalos indoklás szerint a sportolók és az olimpia rendezésében érdekelt személyek egészségének megőrzése miatt döntöttek így. Ez az első alkalom az újkori olimpiák történetében, hogy elhalasztanak egy tornát, habár az 1916-os, 1940-es és 1944-es rendezvény is elmaradt a világháborúk miatt.

Amennyiben nem történik változás a versenyprogramban, úgy a tokiói lesz minden idők eddigi legnagyobb szabású olimpiája. Több mint tízezer versenyző méretteti majd meg magát 33 sportág összesen 339 számában.

Forrás: kyodonews.net

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: