Koronavírus: még mindig rohamosan terjed a világban

Tavaly év vége óta már több 9,26 millió embert fertőzött meg és 477 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 4,6 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2,34 millió igazolt esetről és 121 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már 1,14 millió beteget és csaknem 53 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma

Peru és Chile is bajban van

Oroszország majdnem 599 ezer koronavírus-fertőzöttről és 8349 áldozatról, India 456 ezer igazolt esetről és több mint 14 ezer elhunytról, az Egyesült Királyság pedig több mint 307 ezer megbetegedésről és 43 ezer halálesetről adott hírt szerda reggelig. Peruban a betegek száma már a 260 ezerhez közelít, a haláleseteké pedig meghaladta a 8400-at. Chile pedig már csaknem 251 ezer megbetegedésről és 4505 halottról számolt be.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Spanyolország - mintegy 246700 regisztrált esettel és több mint 28 ezer áldozattal -, valamint Olaszország is. Ez utóbbi országban majdnem 239 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 34 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

Irán még mindig a 10. helyen áll

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen már mintegy 210 ezer fertőzöttről és 9863 áldozatról adtak hírt szerdáig.

A koronavírustól tartva úgy kitakarította a pár a házat, hogy egyikük belehalt a vegyszerek okozta mérgezésbe - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció