Koronavírus: már Európa a járvány központja

A koronavírus-járvány epicentruma Európába tolódott - mondta Mike Pence amerikai alelnök. Kiemelte ugyanakkor, hogy várhatóan az Egyesült Államokban is ezrek fognak megbetegedni a kórtól.

Kína már túl van a koronavírus-járvány tetőpontján - jelentette be csütörtökön a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a múlt hónapban úgy értékelte, hogy a járvány január 23-a és február 2-a között tetőzött, azóta pedig folyamatosan gyengül. Európában viszont egyre rosszabb a helyzet.

Magyarországon már 19 beteg van

Ahogy már megírtuk, további három személynél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 19-re emelkedett a betegek száma Magyarországon. Az új betegek egyike egy 67 éves férfi, aki munkájából adódóan sok külföldivel találkozott az elmúlt időszakban. Ugyancsak megbetegedett egy 41 éves férfi, aki Hollandiában és Angliában járt a közelmúltban, valamint egy 27 éves férfi is, aki együtt volt a szintén Izraelben járt egyik magyar fertőzöttel.

koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus Németország, koronavírus Olaszország, koronavírus Európa, koronavírus Magyarország, koronavírus Spanyolország
koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus Németország, koronavírus Olaszország, koronavírus Európa, koronavírus Magyarország, koronavírus Spanyolország

Olaszországban van a legnagyobb baj

Bár az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán világjárvánnyá nyilvánította az új koronavírus-járvány, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz főigazgató szerint a helyzet kezelhető. A részletekért kattintson ide!

Olaszországban egy nap alatt több mint 2 ezer új koronavírusos megbetegedést és csaknem 200 új halálesetet regisztráltak. Az vírus így már összesen 12462 embert fertőzött meg és 827 áldozatot szedett országszerte. Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on, kedden egész Olaszországot lezárták, az újabb szigorítások értelmében pedig bezárnak a nem alapvető szükségleteket ellátó üzletek, szolgáltatások, fodrászatok, menzák, szállodák és vendéglátó helyek.

Németországban csütörtök délig 2155 koronavírusos beteget regisztráltak. Az esetek legnagyobb részét - 909 fertőzést - Észak-Rajna-Vesztfáliában regisztrálták. A járványban eddig 4 ember halt meg az országban: 3 Észak-Rajna-Vesztfáliában, 1 pedig Baden-Württembergben. Spanyolországban pedig már a 3 ezerhez közelít a koronavírus-fertőzöttek száma. Az országban eddig 2968 megbetegedésről és 84 halálesetről tudnak, miközben 189 beteget nyilvánítottak gyógyultnak.

Újabb politikus fertőződött meg

Csütörtökön kiderült, hogy a spanyol esélyegyenlőségi miniszter, Irene Montero is megfertőződött az új típusú koronavírussal. A helyzet miatt a kabinet minden tagjánál, valamint a királyi párnál is elvégzik a szükséges teszteket. Norvégiában és Dániában pedig az összes iskolát és óvodát bezárják, hogy megakadályozhassák a koronavírus további terjedését.

Ami a világ egészét illeti, eddig több mint 126 ezer ember ferőzött meg és mintegy 4600 áldozatot szedett az új koronavírus.

"Hipochonder vagyok, de már rohadtul elegem van a koronavírus okozta hisztiből" - részleteket olvassa el az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő