Koronavírus: már csaknem 77 millió ember kapta el

Tavaly év vége óta már több mint 76,83 millió embert fertőzött meg és csaknem 1,7 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 44,4 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 17,8 millió igazolt esetről és csaknem 317700 halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig még mindig az indiaiaknál van: India 10 millió beteget és 145810 áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma,
Már több mint 76,83 millió embert fertőzött meg és csaknem 1,7 millió életet követelt az új kór. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már 7,23 millió igazolt esetről és mintegy 187 ezer elhunytról, Oroszország több mint 2,82 millió koronavírus -fertőzöttről és 50 ezer áldozatról, míg Franciaország 2,52 millió megbetegedésről és majdnem 60700 halálesetről adott hírt hétfő reggelig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta az 2 milliót, a haláleseteké pedig a 67 ezret.

Se puszi, se ölelés: milyen lesz a karácsonyunk a koronavírus-járvány idején? A válaszért kattintson ide!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 2 millió megbetegedéssel és 18 ezer halottal -, Olaszország - 1,95 millió regisztrált esettel és majdnem 69 ezer áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 1,79 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust , és mintegy 49 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Argentína áll. Innen már több mint 1,54 millió fertőzöttről és 41800 áldozatról adtak hírt hétfőig.

Már két védőoltást is kapott egy magyar orvos, elárulta, milyen tünetei voltak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)