Koronavírus: már a gyermekorvosok is oltanak

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez kiemelten fontos, hogy rövid időn belül minél többen megkaphassák a védőoltást - véli a Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE). A cél érdekében már több gyermekorvos bekapcsolódott a munkába, és most a többieket is erre biztatják - közölték.

A jelenlegi járványhelyzetben az egészségügyben dolgozókra, így a háziorvosokra is rendkívüli terhelés nehezedik. A napi betegforgalom jelentős növekedése mellett a koronavírus elleni védőoltások beadásának szervezése, adminisztrációja és kivitelezése embert próbáló feladat, ráadásul a legtöbbször csupán egyetlen asszisztens segítségére számíthatnak az orvosok - olvasható a HGYE közleményében .

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
A cél érdekében a gyermekorvosok is felajánlják segítségüket. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Segítenek a gyermekorvosok

Koronavírus: kiderült, kik utasítják el az oltást - kattintson!

A HGYE felismerte az ellátórendszer kritikus terhelését, ezért az alapellátó gyermekgyógyászokhoz fordult, arra kérve őket, hogy önkéntesként továbbra is minél nagyobb számban csatlakozzanak az oltópontok vagy a háziorvosok munkájához. Mint írták, a gyermekorvosok hivatástudata, elkötelezettsége és kollegialitása nyilvánul meg abban, hogy felajánlják önzetlen és szakértő segítségüket. A cél, hogy a felnőtt lakosság minél nagyobb hányada megkaphassa az oltást, és ezzel megszerezhesse a COVID-19 elleni védelmet. Egyébként már eddig is számos házi gyermekorvos kapcsolódott be az oltási feladatok elvégzésébe.

Közös érdek, közös feladat

Az egyesület sezrint az új típusú koronavírus terjedésének visszaszorítása közös érdek és közös feladat. "Nemcsak kollégáink munkáját könnyítjük meg, de életeket, családokat menthetünk meg most azzal, ha szaktudásunkat, képzettségünket kihasználva, orvosi hivatásunk gyakorlásával mi, gyermekgyógyászok is kivesszük a részünket a munkából" - fogalmaztak a közleményben.

Koronavírus: keményen büntetik a nem oltó háziorvost - olvassa el a részleteket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)