Koronavírus: már 7,5 millió embert fertőzött meg

Tavaly év vége óta már több mint 7,51 millió embert fertőzött meg és 421 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 3,54 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2 millió igazolt esetről és csaknem 114 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már több mint 802 ezer koronavírusos esetet és mintegy 41 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
Egy nap alatt 150 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a világban.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Az európai országok közül Oroszországban van a legtöbb beteg - csaknem 502 ezer -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már több mint 41 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. India 297 ezer igazolt esetről és 7745 áldozatról adott hírt eddig.

Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttek száma a 243 ezerhez közelít, és az elmúlt héten mintegy 40-en haltak meg a COVID-19-hez köthetően. A halálesetek összesítését azonban a spanyol szaktárca átmenetileg felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27136 halálos áldozat szerepel. Olaszország pedig 236 ezer megbetegedésről és 34 ezer halálesetről számolt be péntek reggelig.

Koronavírus: a határnyitás várható következménye - kattintson a részletekért!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Peru - csaknem 214 ezer regisztrált esettel és 6 ezer áldozattal -, valamint Franciaország is. Ez utóbbi országban eddig csaknem 192500 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 29 ezren vesztették életüket a járvány idején.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Németország áll. Innen már csaknem 187 ezer fertőzöttről és 8772 áldozatról adtak hírt péntekig.

74 napra egy indiai reptéren ragadt egy focista - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció