Koronavírus: már 32 áldozat Magyarországon

A tegnapi 623-ról 678 főre nőtt Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma, 6 krónikus beteg pedig elhunyt. A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt itthon a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 krónikus beteg is - közülük öten 77 év felettiek -, így a halálos áldozatok száma már 32. A gyógyultak száma 58 főre emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A hivatalos tájékoztató oldal táblázatából az is kiderült, hogy az elhunytak között 3 férfi és 3 nő van, a legfiatalabb elhunyt 54, a legidősebb 85 éves. Mindannyian krónikus betegségben vagy betegségekben szenvedtek.

Maszkot viselő járókelő sétál a budapesti Erzsébet hídon
Maszkot viselő járókelő sétál a budapesti Erzsébet hídon. Fotó: Getty Images

Jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma

Több krónikus betegségről tudjuk, hogy fokozott rizikót jelentenek koronavírus-fertőzés esetén, de vajon mi a helyzet a csökkent pajzsmirigyműködéssel élők esetében? Cikkünkből kiderül.

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Azt is érdemes tudni, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Bevásárolni se menjenek ki az idősek

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nekik még bevásárlás céljából sem célszerű kimenniük, ahhoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Váratlan segítséget kapnak a magyar kórházak - az, hogy mit kaptak az egészségügyi intézmények dolgozói, illetve azok, akik karanténba kerültek, kiderül az nlc.hu cikkéből!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció