Koronavírus: már 32 áldozat Magyarországon

A tegnapi 623-ról 678 főre nőtt Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma, 6 krónikus beteg pedig elhunyt. A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt itthon a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 krónikus beteg is - közülük öten 77 év felettiek -, így a halálos áldozatok száma már 32. A gyógyultak száma 58 főre emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A hivatalos tájékoztató oldal táblázatából az is kiderült, hogy az elhunytak között 3 férfi és 3 nő van, a legfiatalabb elhunyt 54, a legidősebb 85 éves. Mindannyian krónikus betegségben vagy betegségekben szenvedtek.

Maszkot viselő járókelő sétál a budapesti Erzsébet hídon
Maszkot viselő járókelő sétál a budapesti Erzsébet hídon. Fotó: Getty Images

Jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma

Több krónikus betegségről tudjuk, hogy fokozott rizikót jelentenek koronavírus-fertőzés esetén, de vajon mi a helyzet a csökkent pajzsmirigyműködéssel élők esetében? Cikkünkből kiderül.

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Azt is érdemes tudni, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömegesfertőzéslelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Bevásárolni se menjenek ki az idősek

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nekik még bevásárlás céljából sem célszerű kimenniük, ahhoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Váratlan segítséget kapnak a magyar kórházak - az, hogy mit kaptak az egészségügyi intézmények dolgozói, illetve azok, akik karanténba kerültek, kiderül az nlc.hu cikkéből!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)