Koronavírus: májusra újraindulást tervez Olaszország

Bár emelkedett az újonnan diagnosztizáltak száma, ez amiatt történt, mert húsvétkor kevesebbet teszteltek, s összességében szép lassan lefelé ível a járványgörbe.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 1652-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Részletek itt.

Ötszázhetveneggyel emelkedett egy nap alatt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban, amely így elérte a 21 645-t - közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma 1127-tel emelkedett az utóbbi egy nap alatt, ami lassú, de fokozatos csökkenést képvisel. A halottak száma valamelyest csökkent a keddi 602-höz képest. Hétfőn a halottak száma 566, vasárnap 431 volt. A diagnosztizált fertőzöttek száma 1127-tel nőtt a huszonnégy órával korábbi 675-höz képest, de a kedden mért alacsony adatok a húsvétkor végzett kevesebb vírusteszttel magyarázhatók. Hétfőn ezzel szemben 1363 volt a diagnosztizált fertőzött.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19

Az aktív diagnosztizáltak száma túllépte a 105 ezret. Tizenkettedik napja csökken a kórházban és az intenzív osztályokon levők száma: most először a kórházi járványbetegek száma 28 ezer alá csökkent, az intenzíven kezelteké pedig valamivel több mint háromezerre. Az olaszországi intenzív osztályokon ezerrel kevesebb a járványbeteg mint két héttel ezelőtt. A gyógyultak száma meghaladta a 38 ezret. A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 166 155-t.

Óvatosan és fokozatosan újraindulna az ország

A járvány gócpontjának számító Lombardiában egy nap alatt 827-re csökkent a diagnosztizált fertőzöttek száma a korábbi 1012-höz képest. Az azonosított betegek száma a tartományban meghaladja a 63 ezret. Az utóbbi egy nap alatt 235-en haltak meg a huszonnégy órával ezelőtti 241-hez képest.

Lombardia bejelentette, hogy május 4-től újra akarja indítani a termelési ágazatokat. A lakosságnak kötelező lesz a szájmaszk és védőkesztyű használata. A 4,3 millió lakosú Piemontban öt millió szájmaszkot készülnek szétosztani. A polgári védelmi hatóság tájékoztatóján hangsúlyozták, hogy a májusban az egész országban tervezett újraindulást "óvatosan és fokozatosan" kell bevezetni.

Érvényben maradhatnak a húsvéti korlátozások a Balatonnál - ha kíváncsi a részletekre, akkor nézze meg a cikket az nlc.hu oldalán.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés