Koronavírus: kiderült, hány hazai pedagógus fertőzött

Magyarországon november 2. felétől több szakmacsoporton belül is célzott csoportos tesztelések zajlottak, az óvodai és iskolai dolgozóknak pedig a téli szünet vége előtt is biztosították a tesztelés lehetőségét. Mutatjuk a részleteket.

Január 2-án és 3-án 99 helyszínen, összesen 263 mintavevő csoport segítségével teszteltethették magukat az óvodai és iskolai dolgozók. A koronavírus -szűrés célja az volt, hogy garantálni tudják a kollégák és a gyermekek védelmét, valamint azt, hogy a tanév a téli szünet után biztonságban folytatódhasson - mondta el György István területi közigazgatásért felelős államtitkár a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus pedagógusok, koronavírus-tesztelés, koronavírus szűrés, koronavírus operatív törzs, koronavírus védekezés
A köznevelésben dolgozókat tesztelték Szolnokon január 2-án.Fotó: MTI/Mészáros János

Ennyi fertőzöttet találtak

Az államtitkár ismertetése szerint a tesztelésen országszerte 20744-en vettek. Az elvégzett antigéntesztek közül mindössze 209 lett pozitív - ez 1,01 százalékos pozitivitási arányt jelent. A kiszűrt koronavírus-fertőzöttek természetesen nem térhettek vissza a munkába, 10 napot házi karanténban kell tölteniük.

Újabb vakcinaszállítmány jön

A tanárok minél gyorsabb beoltását és a digitális munkarend bevezetését követeli a kormánytól a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A részletekért kattintson ide!

A megbetegedések terén csökkenő tendenciát látunk, a védőoltások megérkezésével és az immunizálás megkezdésével pedig új szakasz kezdődött a koronavírus-járvány elleni védekezésben - hangsúlyozta Müller Cecília országos tisztifőorvos. Kiemelte, hogy fel kell ismernünk a védőoltások fontosságát, beadatásával ugyanis nemcsak saját magunkat, de szeretteinket, közvetlen környezetünket és közösségünket is védjük.

A szakember szerint napjaink legfontosabb célja, hogy minél rövidebb idő alatt minél több embert beoltsanak az új típusú koronavírus ellen, így mihamarabb kialakulhasson egy széles körű védelem a lakosság körében. Megemlítette továbbá, hogy holnap újabb szállítmány érkezik a Pfizer és a BioNTech által közösen kifejlesztett vakcinából.

Koronavírus-fertőzés miatt került kórházba Larry King, a híres amerikai tévés - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)