Koronavírus: karanténban a szlovák államfő

Házi karanténba vonult Zuzana Caputová szlovák államfő. Kiderült ugyanis, hogy az elnöki hivatal egyik alkalmazottja kapcsolatba került egy olyan emberrel, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A hivatal tájékoztatása szerint Caputovának legalább péntekig karanténban kell maradnia. Egyébként a közeli munkatársai is úgynevezett preventív karanténba kerültek, amelynek célja, hogy megakadályozzák az új típusú koronavírus esetleges terjedését. Az elnöki hivatal később közölte, hogy mind Zuzana Caputovának, mind pedig a hivatal az ügyben közvetlenül érintett alkalmazottjának negatív lett az első koronavírustesztje.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Szlovákia, koronavírus karantén
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Szlovákia, koronavírus karantén

Lemondta programjait

Koronavírus: az ukrán elnök felesége is elkapta - kattintson a részletekért!

Az államfő hivatalos programjait azonban így is ideiglenesen felfüggesztették, a hivatal közlése szerint addig, amíg a vírustesztet meg nem ismétlik. Caputovának szerdán Alexander Van der Bellen osztrák államfővel lett volna találkozója a szlovákiai Bazinban, ahol a tervek szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről és az európai uniós helyreállítási alapról is egyeztettek volna.

Ilyen a helyzet Szlovákiában

Szlovákiában az elmúlt héten a korábbi hetekhez képest enyhe mértékben emelkedett, de továbbra is viszonylag alacsony szinten maradt a koronavírussal újonnan diagnosztizáltak napi átlaga, amely már mintegy két hónapja öt körül van. Kedden azonban már 18 embernél mutatták ki a COVID-19 kórokozóját, így mostanáig 1607 fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Közülük 1448 személyt már hivatalosan gyógyultnak nyilvánítottak, a kór hivatalos halálos áldozatainak száma pedig 28.

Szlovákiában az akítv koronavírus-fertőzöttek száma jelenleg 131. Az országban egyébként már már több mint 203 ezer vírustesztet végeztek el.

A fertőzöttek egészen kis százaléka rendkívül sok embernek adhatja tovább a koronavírust - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció