Koronavírus: júliusban döntenek a nagy rendezvények sorsáról

A koronavírus okozta helyzet miatt augusztus 15-éig biztosan nem lehet nagy rendezvényeket tartani Magyarországon. Újabb döntésre pedig július közepén számíthatunk.

Koronavírus: mi lesz az augusztus 20-ai ünnepséggel? A válaszért kattintson ide!

Ha a járványhelyzet megengedi és a kormány döntése is lehetővé teszi, akkor az augusztus 20-ai Szent István-napi rendezvények megtartására már lesz lehetőség - közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Mint mondta, ez a gazdaság újraindításának is része lenne, hiszen a koronavírus-járvány miatt a szolgáltató- és zeneipar, valamint a rendezvényszervezés szenvedte el a legnagyobb veszteségeket.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus rendezvény, koronavírus nyár, kormányinfó
Vajon tudunk fesztiválozni nyár végén? Fotó: Getty Images

Mintegy 120 ezer ember vesztette el állását

A mintiszter arról is beszélt, hogy a munkavállalók számának csökkenésével kapcsolatban a kevésbé pesszimista forgatókönyv vált valóra. A koronavírus-járvány miatt nagyjából 120-130 ezer ember vesztette el az állását. A kormány célja továbbra is az, hogy annyi munkahelyet sikerüljön teremteni, amennyi a vírus miatt megszűnt - közölte.

Elhangzott továbbá, hogy jövőre változnak a kisadózó vállalkozások tételes adójára (kata) vonatkozó szabályok. Ez azt jelenti, hogy ha valaki katázik, akkor 3 millió forint feletti számlák esetén - ha ugyanaz a számlák kibocsátója -, 40 százalékos adót kell fizetni a hárommillió forint feletti részre. Ezzel az a cél, hogy megszűnjenek a katával történő visszaélések, illetve a bújtatott foglalkoztatások.

Új szakaszba léptünk

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, Magyarország az új típusú koronavírus elleni védekezés új szakaszába lépett, ennek első lépéseként pedig már meg is alakult a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs. Ezzel kapcsolatban Varga Mihály pénzügyminiszter úgy fogalmazott, hogy most - az emberek egészségének megvédését követően - a gazdaság újraindításán és új munkahelyek teremtésén van a sor.

Meglepő eredmény: könnyebben fertőződnek meg koronavírussal azok, akik nyáron otthon maradnak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció