Koronavírus: itt vannak a hazai oltópontok

Magyarországon jelenleg 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása. Az érintettek közvetlenül az oltópontokon is be tudnak jelentkezni a koronavírus elleni védőoltásra.

Közzétették az egészségügyi dolgozók számára a kórházi oltópontok elérhetőségét a koronavirus.gov.hu oldalon. Az oldalon térképpel, címmel, telefonszámmal és online elérhetőséggel, valamint a bejelentkezési idősáv megjelölésével tették közzé az intézmények adatait, ahol az egészségügyi dolgozók új típusú koronavírus elleni vakcinálása zajlik.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus egészségügyi dolgozók
Megkapja egy dolgozó a koronavírus elleni vakcinát a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház oltópontján január 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fontos dokumentumok

Mint írták, a koronavírus -vakcinát igénylő személyek nagyban leegyszerűsíthetik és felgyorsíthatják az oltással járó adminisztrációt, ha a honlapról letölthető, védőoltással kapcsolatos dokumentumokat kitöltve magukkal viszik. Az egészségügyi dolgozók vakcinálása egyébként már tavaly, december 26-án megkezdődött.

Részletek a vakcináról

Koronavírus: már a szomszédban van a mutáns változat - kattintson a részletekért!

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com -on, az oltóanyag beadása elősegíti, hogy az immunrendszerünk antitesteket és a vírus ellen ható vérsejteket termeljen, és így védelmet nyújtson a COVID-19 ellen. A védettség kialakulásához mindenkinek 2 adag vakcinát kell kapnia, 21 nap különbséggel. Az így létrejött immunitás időtartama még nem ismert, de a klinikai vizsgálatok már keresik a választ erre is.

A tájékoztatás szerint a készítmény 16 évnél idősebb személyek beoltására alkalmas. A vakcina koronavírust nem tartalmaz, így nem idézheti elő a COVID-19 nevű betegség kialakulását.

Folyamtosan oltják az egészségügyi dolgozókat az új típusú koronavírus ellen, Budapesten és vidéken egyaránt. Egy fotósorozatnak köszönhetően kívülállóként is betekintést nyerhet abba, hogyan zajlik az oltási program. Kattintson!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +20 °C
Minimum: +4, +11 °C

A felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél, 15, 20 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön újabb front, de még mindig hidegfronthoz hasonló hatás lesz tapasztalható. Görcsös fejfájás, izomgörcs léphet fel, sokan ingerlékenyek, nyugtalanok lehetnek. Az összetett légköri helyzet több panaszt is okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: