Koronavírus: itt oltják be az egészségügyi dolgozókat

Már ki is jelölték Magyarországon azt a 25 kórházat, ahol az egészségügyi dolgozók megkaphatják az új típusú koronavírus elleni védőoltást. Mint kiderült, minden megyében lesz erre a célra kijelölt oltópont.

Koronavírus: mutatjuk, mennyi egészségügyi dolgozó hunyt el itthon - kattintson!

Az új típusú koronavírus elleni vakcinálásra való felkészülés első állomásaként már kijelölték azt a 25 kórházat, ahol majd megtörténhet az egészségügyi dolgozók beoltása. Minden megyében lesz erre a célra kijelölt oltópont, és egy kórház 4-6 oltópontot is kialakít majd. Mint ismert, az oltási terv szerint az egészségügyi dolgozókkal kezdődik majd a védőoltás, amely természetesen az ő körükben is teljesen önkéntes lesz - közölte a Koronavírus Sajtóközpont .

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzés, koronavírus egészségügy, koronavírus egészségügyi dolgozók, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
Már kijelölték az oltópontokat itthon. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Időben fel kell készülni

Az oltópontok kijelölésére azért van szükség, hogy az egészségügyi intézmények időben fel tudjanak készülni a megfelelő és engedélyezett koronavírus -vakcina megérkezésére. A kijelölt kórházakban az oltóanyagok tároláshoz szükséges a hűtési feltételek adottak. Az intézményeknek külön helyiségeket kell kijelölniük az oltásra, valamint kötelesek biztosítani az online és telefonos bejelentkezési lehetőséget is az egészségügyi dolgozók részére. Az elvégzett oltásokról nyilvántartást kell vezetniük, az átoltott személyt pedig oltási igazolással kell ellátniuk.

A kijelölt oltópontok

Budapesten a Honvédkórház, a DPC, a Szent János és a Szent Imre Kórház, a Korányi Pulmonológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem tartozik a kijelölt oltópontok közé. Vidéken pedig a megyei központi kórházakban, míg Pest megyében a Flór Ferenc Kórházban kaphatják meg az egészségügyi dolgozók a COVID-19 elleni vakcinát.

Szlávik János már látja a járvány végét - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)