Koronavírus: itt kaphatjuk el a legkönnyebben

Mutatjuk, hol, illetve milyen tevékenységek közben kaphatjuk el a legnagyobb eséllyel az új típusú koronavírust.

A koronavírus-járvány még nem ért véget, csak valamivel lassult a kórokozó terjedési üteme. Ezért továbbra is ébernek kell lennünk, ha szeretnénk elkerülni a megbetegedést. Segítségképpen a hvg.hu - egy amerikai lap, a Michigan Live gyűjtése alapján - összeszedte, melyek a legkockázatosabb helyek és tevékenységek a megfertőződés szempontjából.

koronavírus, koronavírus terjedése, koronavírus kockázat, koronavírus veszély,
koronavírus, koronavírus terjedése, koronavírus kockázat, koronavírus veszély,

Ezek a legkockázatosabb helyek

Az amerikai lap orvosok segítségével osztályozta az egyes helyszínek veszélyességét 1-től 10-ig. A lista elkészítése közben figyelembe vették, hogy egy adott tevékenységet bel- vagy kültéren végzünk-e, illetve hogy tudjuk-e tartani a megfelelő védőtávolságot. Ezek alapján a bárokban, kocsmákban és a zenei koncerteken eltöltött idő alatt vagyunk kitéve a legnagyobb veszélynek a koronavírus-fertőzés szempontjából. Ezeket a 10-es skálán 9-esre értékelték.

Kell-e félnünk a repülőgépen a koronavírustól? A válaszért kattintson ide!

Ennél valamivel kisebb veszélyt tartogatnak az edzőtermek és a stadionok, amelyek 8 pontot kaptak. Emellett viszonylag nagy (7-es) a rizikó akkor is, ha nyilvános medencékben fürdőzünk, de a fodrászatokban, a borbélyszalonokban és a mozikban is nagy eséllyel elkaphatjuk az új típusú koronavírust - ezek kockázatát 6-osra értékelték a szakértők.

Itt már kisebb a veszély

A kockázatelemző lista alapján a repülőgépeken 50 százalék az esélye annak, hogy megfertőződünk a koronavírussal, míg a rendelők veszélyességét 4-esre, a könyvtárakét és a boltokét pedig 3-asra értékelték. Biciklizés, futás és szabadtéri edzés közben viszont már csak csekély (2-es) a kockázat, a legkisebb veszéllyel pedig a házhozszállítás jár a lista szerint.

1500 kilométert sétált a karantén alatt otthonában egy belga férfi - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: