Koronavírus: ilyen a hazai tesztelési gyakorlat

Egy igazolt koronavírus-fertőzött környezetében 30 vizsgálatot végeznek el Magyarországon, és ezt a gyakorlatot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi képviselője is megfelelőnek tartja - emelte ki Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Koronavírus: csak így térhet vissza a lakó az idősotthonba - a részletekért kattintson ide!

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a legfrissebb adatok szerint Magyarországon eddig több mint 50 ezer koronavírustesztet végeztek el az akkreditált laboratóriumokban. Müller Cecília handsúlyozta, hogy a WHO szerint az az ideális, ha egy fertőzött környezetében legalább 10 embert tesztelnek - Magyarország ennek a háromszorosát teljesíti. A tisztifőorvos szerint az is egy rendkívül fontos előírás, az idősotthonok azon lakói, akik koronavírus-fertőzés miatt kórházba kerülnek, csak 2 negatív teszt után térhetnek vissza az intézménybe.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírusteszt, koronavírus idősek, koronavírus idősek otthona,
Koronavírus-mintákat tesztelnek az NNK Virológiai Laboratóriumi Osztályán.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bárki megbetegedhet

Arról is beszámoltunk már, hogy Magyarországon eddig 213 áldozatról tudnak. A koronavirus.gov.hu által közzétett adatokból jól látszik, hogy az országban eddig csak idős, illetve krónikus betegséggel küzdő emberek hunytak el a koronavírus-fertőzés következtében. Ettől függetlenül azonban mindenkinek vigyázni kell magára, ugyanis bárkit megfertőzhet a vírus, és bárki bárkinek átadhatja - figyelmeztetett a tisztifőorvos.

A tájékkoztatón az is elhangzott, hogy a koronavírus-járvány hazai kezdete óta már 65 ember ellen tettek feljelentést rémhíterjesztés miatt, csalásért pedig 73 esetben indítottak eljárást Magyarországon. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa számolt be.

Karantén alá került a Nyírő Gyula Kórház krónikus belosztálya - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: