Koronavírus: ilyen a hazai tesztelési gyakorlat

Egy igazolt koronavírus-fertőzött környezetében 30 vizsgálatot végeznek el Magyarországon, és ezt a gyakorlatot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi képviselője is megfelelőnek tartja - emelte ki Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Koronavírus: csak így térhet vissza a lakó az idősotthonba - a részletekért kattintson ide!

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a legfrissebb adatok szerint Magyarországon eddig több mint 50 ezer koronavírustesztet végeztek el az akkreditált laboratóriumokban. Müller Cecília handsúlyozta, hogy a WHO szerint az az ideális, ha egy fertőzött környezetében legalább 10 embert tesztelnek - Magyarország ennek a háromszorosát teljesíti. A tisztifőorvos szerint az is egy rendkívül fontos előírás, az idősotthonok azon lakói, akik koronavírus-fertőzés miatt kórházba kerülnek, csak 2 negatív teszt után térhetnek vissza az intézménybe.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírusteszt, koronavírus idősek, koronavírus idősek otthona,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírusteszt, koronavírus idősek, koronavírus idősek otthona,

Bárki megbetegedhet

Arról is beszámoltunk már, hogy Magyarországon eddig 213 áldozatról tudnak. A koronavirus.gov.hu által közzétett adatokból jól látszik, hogy az országban eddig csak idős, illetve krónikus betegséggel küzdő emberek hunytak el a koronavírus-fertőzés következtében. Ettől függetlenül azonban mindenkinek vigyázni kell magára, ugyanis bárkit megfertőzhet a vírus, és bárki bárkinek átadhatja - figyelmeztetett a tisztifőorvos.

A tájékkoztatón az is elhangzott, hogy a koronavírus-járvány hazai kezdete óta már 65 ember ellen tettek feljelentést rémhíterjesztés miatt, csalásért pedig 73 esetben indítottak eljárást Magyarországon. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa számolt be.

Karantén alá került a Nyírő Gyula Kórház krónikus belosztálya - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső