Koronavírus: így segítenek a magyar családoknak

A koronavírus-járvány lassítása, a magyar emberek egészsége, illetve a szociális ellátásban résztvevők és a családok védelme érdekében újabb rendkívüli intézkedést rendelt el a kormány.

A családok szociális biztonságát segítik azzal is, hogy a szociális, gyermekvédelmi és egyéb ellátások folyósításában most nem szükséges a személyes ügyintézés, akkor sem, ha esedékes lenne a további folyósításához a felülvizsgálat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A már megállapított havi pénzbeli szociális ellátások többségénél a jogszabályban előírt időszakos felülvizsgálatokat elhalasztják - ezeket majd a koronavírus-helyzet rendeződését követő második hónapig kell pótolni.

koronavírus, koronavírus családok, koronavírus gyerkek, koronavírus Magyarország, koronavírus segítség, koronavírus Emmi
koronavírus, koronavírus családok, koronavírus gyerkek, koronavírus Magyarország, koronavírus segítség, koronavírus Emmi

Automatikus meghosszabbítás

Koronavírus: a munkahelyek megtartása a cél - részletek itt!

A koronavírus okozta veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság és hozzá kapcsolódva a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet megállapításának hatálya ugyancsak meghosszabbodik. Emellett a megváltozott munkaképességűek megszűnő rehabilitációs ellátásait is automatikusan meghosszabbítják, akárcsak a lejáró közgyógyellátások jogosultsági időtartamát - a veszélyhelyzet lejáratát követő 90 napig.

Az Emmi tájékoztatása szerint felfüggeszthető a nyugdíj- vagy más társadalombiztosítási, illetve családtámogatási eljárás is, ha a jogosult nincs abban a helyzetben, hogy kötelezettségeinek eleget tegyen.

Áthelyezések is lehetnek

A koronavírus okozta helyzet miatt a munkavégzés alól felmentett bölcsődei dolgozók, valamint közművelődési intézmények alkalmazottai átmenetileg átkerülhetnek valamely szociális szolgáltatóhoz, szociális intézményhez, gyermekek átmeneti gondozását nyújtó intézményhez vagy gyermekvédelmi intézményhez, munkavégzés céljából.

Segítségkérő oldal indult Magyarországon, az üzemeltetők a közösség erejében bíznak - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: