Koronavírus: idén sem lesz felszabadult a húsvétunk

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott szabályokat húsvétkor is szigorúan be kell tartani - hívta fel a figyelmet Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

Koronavírus: mire számíthatunk oltás után? A válaszért kattintson ide!

A védőoltás nem jelent teljes védettséget, csak a COVID-19 nevű betegség súlyos lefolyását előzi meg. Épp ezért akkor se szabad közösen ünnepelni húsvétkor, ha egyes rokonok már be vannak oltva - figyelmeztetett Szlávik János. Hozzátette ugyanakkor, hogy néhány hét múlva, az átoltottság növekedésével már várhatóan fel lehet lélegezni, addig pedig "mindenki tartson még ki egy kicsit".

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
Idén sem lesz felszabadult a húsvétunk. Fotó: Getty Images

Átléphetjük a 2 milliós határt

A kormány friss döntése szerint április 8-áig biztosan marad a szigor. A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely pénteki bejelentéséből pedig az derült ki, hogy csak akkor várhatunk bármiféle lazítást, ha az új típusú koronavírus ellen beoltottak száma átlépi a 2,5 milliót. Ez valószínűleg a húsvét utáni napokban érhető el.

Ezzel kapcsolatban egy biztató hírt közölt közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. Videójában úgy fogalmazott, hogy az oltás jól halad, így jó esélyünk van arra, hogy a mai napon elérje a kétmilliót a koronavírus ellen beoltott magyarok száma.

Koronavírus: halasztják a szoptatós kismamák oltását - olvassa el a részleteket!

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +0, +6 °C

A reggeli párásságot követően sok napsütésre készülhetünk, számottevő csapadék nem alakul ki, legfeljebb északkeleten lehet kisebb eső. Mérsékelt marad a szél, a csúcshőmérséklet 15, 20 fok között alakul. Kedden nem jön front. Kicsit hűvös lesz a reggel, emiatt kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, de napközben már a melegedés és a hőingás okozza a panaszokat. Fokozódik a migrénhajlam, többen fáradékonyak lehetnek, erősödhetnek a gyulladások. A napsütés hatására viszont javul a hangulat és a közérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: