Koronavírus: hétvégén elhunyt 366 beteg

Az összesített hétvégi adatok szerint az elhunytak száma ismét emelkedett.

Az összesített hétvégi adatok szerint az elmúlt három napban összesen 10 105 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 366 beteg, így az elhunytak száma 37 896 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma csökkent, 141 871 főre - írják a koronavírusról tájékoztató honlapon .

bdpst
Elhunyt 366 beteg. Fotó: Getty Images

Péntekhez képest az új fertőzöttek számának napi átlaga 3368 fő. Az új halálos áldozatok számának napi átlaga 122. Lélegeztetőgépre szorulók napi átlaga 503. Péntekhez képest az első dózissal oltottak napi 5990 fővel, a második dózissal beoltottak száma 4674 fővel emelkedett. Harmadik dózissal 3 104 194 főt oltottak eddig, a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi 12 948 fővel nőtt az oltottak száma.

Müller Cecília országos tisztifőorvos egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy Magyarországon is megjelent az omikron variáns, a vírusváltozatot két hazai mintában mutatták ki. Egy új brit kutatás szerint az új variáns nagyon gyorsan terjed, de valószínűleg nem támadja olyan veszélyesen a tüdőt, mint a korábbiak.

Folyamatosan nyitva a regisztráció és az időpontfoglaló az 5-11 éves gyermekek oltásához. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették. A szülő a házi gyermekorvosnál is jelezheti, hogy szeretné gyermekét beoltatni.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)