Koronavírus: hamarosan nyitnak a mozik és a szíházak

Június 16-a után megszűnhet a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet, ezt követően pedig a mozik és a színházak is kinyithatnak majd - ismertette Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A legfrissebb kormányzati döntésekről tájékoztatott Gulyás Gergely a koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet 85. napján. Mint mondta, a koronavírus-helyzet stabilizálódása miatt a veszélyhelyzet fenntartására nincs szükség, ezért az június 16-a után megszűnhet. Az egészségügyi válsághelyzet szakaszába lépve a járványügyi készültséget az egészségügyben továbbra is fenntartják, azonban újra mehetünk majd például színházba és moziba. Az autós koncerteket azonban már most is meg lehet tartani.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus korlátozások enyhítése, koronavírus korlátozások feloldása, koronavírus mozi, koronavírus színház, koronavírus idősáv, koronavírus idősek, koronavírus egészségügy, koronavírus e-recept
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus korlátozások enyhítése, koronavírus korlátozások feloldása, koronavírus mozi, koronavírus színház, koronavírus idősáv, koronavírus idősek, koronavírus egészségügy, koronavírus e-recept

Van, ami nem változik

Koronavírus: a magyarok alig 1 százaléka kaphatta el - kattintson a részletekért!

A veszélyhelyzet megszüntetése azonban még nem a koronavírus-járvány végét jelenti, ezért néhány korábban bevezetett intézkedést továbbra is fenntartanak. Érvényben marad például a 65 éven felülieknek kijelölt vásárlási sáv, tehát ezután is csak 9 és 12 óra között mehetnek az idősek a gyógyszertárakba és az élelmiszerboltokba, a fiatalabbak pedig 9 óra előtt vagy délután vásárolhatnak. Emellett az e-receptek kiváltásával kapcsolatos könnyítések sem szűnnek meg június 16-át követően.

Elismerik az egészségügy munkáját

A miniszter arról is beszélt, hogy az egészségügyi dolgozók - ideértve a technikai személyzetet is - az új típusú koronavírus elleni küzdelmük elismeréseként fejenként bruttó 500 ezer forintot kapnak. A részleteket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ismerteti majd pénteken - közölte Gulyás.

A gyerekek fele nem ment vissza az óvodába, de nyárra emelkedhet a létszám - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció