Koronavírus: gyermeknél ritkán végzetes

A koronavírus-fertőzés tünetei az amerikai gyermekek körében enyhébbek, ritkább a végzetes betegség - állapította meg hétfői jelentésében az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

A friss jelentés szerint a koronavírusos gyermekek körében szintén magas láz, köhögés és légszomj a fő tünet, de mindez jóval ritkábban és jóval enyhébb formában jelentkezik, mint a felnőtteknél. Ennek következtében a gyermekeket ritkábban kell kórházban ápolni. A CDC nem fűzött magyarázatot a jelenséghez, csupán összegyűjtötte az adatokat.

koronavírus, koronavírus gyerekek, koronavírus haláleset, koronavírus tünetei
koronavírus, koronavírus gyerekek, koronavírus haláleset, koronavírus tünetei

2500 kiskorú adatait elemezték

A CDC mintegy 150 ezer esetet vizsgált: az amerikai laboratóriumok által február 12-étől április 2-áig regisztrált koronavírus-fertőzöttekről szóló információkat elemezte. Közöttük 2500 kiskorú fertőzött volt, és bár hárman meghaltak, a többségük nem lett komoly beteg. A fertőzött gyermekek közül minden ötödiket kellett kórházba szállítani, míg a felnőttek körében ez az arány magasabb volt: minden harmadik felnőtt fertőzött kórházi kezelésre szorult. A betegség inkább az idősebb gyermekeknél és a tinédzsereknél, illetve a csecsemőknél és a nagyon piciknél volt komoly, és gyakrabban fordult elő a kisfiúknál, mint a kislányoknál - közölte a járványügyi központ.

Ettől is függhet a betegség kimenetele

A CDC dokumentumát értékelve Larry Kociolek, az egyik chicagói gyermekkórház fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvosa kiemelte, hogy ezek az adatok megnyugtathatják a szülőket, hogy gyermekeik nagyobb biztonságban vannak, és ha el is kapják, könnyebben átvészelik majd a koronavírus-fertőzést.

A napokban azonban az AP amerikai hírügynökség és a NORC közpolitikai kutatóintézet is közölt egy jelentést. Közös felmérésükben azt állapították meg, hogy a koronavírus-fertőzés következményei az életkortól és a jövedelmi viszonyoktól is függnek.

Egy cisztás fibrózisos amerikai kisfiú győzte le a koronavírust - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció