Koronavírus: ezekben a megyékben a legtöbb a fertőzött

Megyei bontásban is nyilvánossá tették a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált eseteket. Az adatok szerint a legtöbb fertőzött Budapesten van, de Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is sok beteget azonosítottak.

Az eddigieknél jóval részletesebb adatok jelntek meg a járvány magyarországi helyzetéről a koronavirus.gov.hu oldalon. Tegnap délelőtt a magyarországi áldozatok életkorát és alapbetegségeit tették közzé az oldalon, szerda hajnalban pedig megyei bontásban is felkerült a vírus hazai terjedése. A térkép szerint Budapesten, illetve Pest megyében van a fertőzöttek jelentős hányada, a betegség azonban már minden megyét elért.

Kövesse a HáziPatika.com koronavírus-térképét A HáziPatika.com térképén is megtekintheti a koronavírus terjedését - kattintson!

Budapesten azonosították a legtöbb fertőzést

A jelenleg ismert 525 fertőzött közül 232-t a fővárosban diagnosztizáltak, Pest megyében pedig további 98 koronavírusos fertőzött személyt tartanak megfigyelés alatt. A második leginkább érintett megye Győr-Moson-Sopron, itt 26 diagnosztizált fertőzöttről tudnak a hatóságok. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 25, Baranya megyében pedig 19 embert diagnosztizáltak koronavírussal. A legkevesebb fertőzöttről Heves és Békés megyében tudnak a hatóságok, itt még csak mindössze 3-3 ember szervezetében mutatták ki a koronavírust.

A legtöbb fertőzést Budapesten diagnosztizálták. Forrás: koronavirus.gov.hu
A legtöbb fertőzést Budapesten diagnosztizálták. Forrás: koronavirus.gov.hu

A térkép adataiból is látszik tehát, hogy a koronavírus már országszerte minden megyébe eljutott, az általunk ismert esetek pedig csupán töredékei a tényleges betegszámnak. Hogy a járvány terjedését lassítani lehessen, a kijárási korlátozást és az előírásokat fontos betartani azokban a megyékben is, amelyben eddig kevesebb fertőzést azonosítottak.

Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a vírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet. További részleteket erről az nlc.hu cikkében olvashatnak!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció