Koronavírus: ez a gyerekek szerepe a terjedésben

Nagyobb eséllyel kapja el egy gyermek egy felnőttől a koronavírus-fertőzést, mint fordítva - derült ki egy új kutatásból.

A 12 éven aluli gyerekeknek csupán kis szerepe van a koronavírus terjesztésében - ezt állapította meg a holland Nemzeti Egészségügyi Intézet (RIVM) szerdán közzétett tanulmánya. A tanulmány, amely az ország vezető orvosi folyóiratában jelent meg, 54 családban vizsgálta a vírusfertőzés alakulását. A kutatás 227 embert érintett.

koronavírus, koronavírus terjedése, koronavírus-járvány, koronavírus gyerekek
koronavírus, koronavírus terjedése, koronavírus-járvány, koronavírus gyerekek

Más országok hasonló tanulmányai korábban arról számoltak be, hogy a gyerekeket ritkábban fertőzi meg a vírus, és ha meg is fertőződnek, általában nem betegednek meg súlyosan. "Igen, a gyerekek is megfertőződnek, de a fertőzést elsősorban a hasonló korú felnőttek adják át egymásnak, és a felnőttekről terjed a gyerekekre" - állapította meg a holland tanulmány. "Afertőzésgyerekek közötti átadása, illetve az, hogy gyerek fertőz meg felnőttet, mint az influenza esetében, a jelek szerint kevésbé gyakori" - emelték ki a kutatók.

Egy komplett osztály került kéthetes házi karanténba, mert az egyik gyereket megfertőzte az édesanyja. A Szlovéniában történt eset részleteit ide kattintva olvashatja.

Ez a kutatás gyenge pontja

A holland kutatás gyenge pontja, hogy a tanulmányban vizsgált családok valószínűleg nem reprezentálják a teljes holland lakosságot. A kiválasztott résztvevők olyan családok voltak, amelyeknek tesztje március 23. és április 16. között lett pozitív. Ebben az időszakban Hollandiában csak a feltehetően COVID-19-ben szenvedő súlyos eseteket és az egészségügyi dolgozókat tesztelték.

Robotkutya biztatja kézfertőtlenítésre a bevásárlóközpont látogatóit - kattintson társportálunk, az nlc.hu cikkére és nézze meg, hogyan reagálnak a szerkezetre az emberek.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: