Koronavírus: Észak-Koreát még nem érte el

Dél-Koreában már több mint 10 ezer embert fertőzött meg és 174 áldozatot követelt az új koronavírus. Észak-Koreából viszont még egyetlen esetet sem jelentettek.

Koronavírus: több mint 1 millió beteg világszerte - olvassa el a részleteket!

Az elmúlt napok dél-koreai adatai a járványgörbe ellaposodására utalnak. Az utóbbi 3 hétben ugyanis már csak áltagosan 100 új koronavírusos esetet regisztráltak naponta, szemben a februárban látott napi 900 új megbetegedéssel. Észak-Korea azonban még nem erősített meg fertőzést - írta a 24.hu a Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) közlésére hivatkozva.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus korlátozások, koronavírus Észak-Korea, koronavírus Dél-Korea
Egészségügyi ellenőrzéseket vezettek be a határátkelőknél. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

500-an még karanténban vannak

Észak-Koreában jelenleg 500 ember maradt karanténban, az utóbbi hetekben ugyanis a hatóságok több ezer embert engedtek ki. A közlés szerint a hazabocsátott emberek egyikénél sem jelentkeztek koronavírus-fertőzésre utaló tünetek. A járvány terjedésének kezdetén Észak-Koreában 380 külföldit helyeztek úgynevezett egészségügyi elkülönítés alá, a mostani közlésből azonban nem derült ki, hogy vannak-e még külföldiek a karanténban maradt személyek között.

Kiutasították a külföldi turistákat

A kommunista állam fokozni fogja az új típusú koronavírus terjedése elleni kampányát, és továbbra is fenntartják a már bevezetett járványügyi intézkedéseket. Észak-Korea kiutasította a külföldi turistákat, és csaknem a teljes határforgalmat felfüggesztette Kínával. A határátkelőhelyeken egészségügyi ellenőrzéseket vezettek be, az egészségügyi dolgozókat pedig arra kötelezték, hogy folyamatosan ellenőrizzék a lakosságot, és afertőzéstüneteit mutató embereket azonnal különítsék el.

Dohányhoz hasonló növény jelenthet reményt a koronavírus ellen - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció