Koronavírus: erre számítanak a belga szakértők

Belgiumban a szakértők előrejelzései szerint pár hét múlva már nem lesz a koronavírus-járványhoz köthető haláleset.

A belga kormány szakértő szóvivője, Yves Van Laethem víruskutató szerint a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma folyamatosan csökken, így már látják a fényt az alagút végén. A szakember szerint a tömeges elhalálozások időszakának már vége.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Belgium, koronavírus Hollandia, koronavírus járványhelyzet, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
Maszkot viselő utan a Brüsszeli reptéren. Fotó: Getty Images

Eddig több mint 9 ezren haltak meg

Belgiumban eddig több mint 60 ezer embert fertőzött meg és 9663 áldozatot szedett az új típusú koronavírus . A halálozási arány azonban kimagaslóan magasnak mondható egy 11,5 millió lakost számláló országban. A szakértő ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a belga kormány arra törekedett, hogy a lehető legőszintébben kommunikálja az adatokat, mivel a lakosságnak tudnia kellett, hogy mekkora veszéllyel néz szembe. "A számadatok átláthatósága része volt a járványkezelési stratégiánknak. Mindenkinek meg kellett tudnia, milyen kemény ellenséggel harcolunk" - jelentette ki. Belgiumban egyébként az elmúlt 24 óra leforgása alatt 55 új fertőzöttet és 4 halálesetet rögzített a közegészségügyi szolgálat.

Hollandiában is javul a helyzet

A szomszédos Hollandiában három egymást követő napon enyhén emelkedett, ám kedden már újra csökkent az intenzív osztályon fekvő koronavírus-fertőzöttek száma. Jelenleg 78 személy van életveszélyes állapotban. “Az intenzív részlegen ápoltak számának csökkenése egyértelműen azt mutatja, hogy egyre kevesebb ember fertőződik meg koronavírussal ” - vélekedett Ernst Kuipers, a hollandiai ápolószövetség elnöke. Azt is hozzátette, hogy az intenzív ellátási rendszerben már elég kapacitás áll rendelkezésre több beteg ápolására is.

Az országban június eleje óta már mintegy 113 ezer koronavírustesztet végeztek el, amelyeknek eddig 1,7 százaléka volt pozitív. A fertőzés megjelenése óta pedig már több mint 49 ezer igazolt esetről és 6 ezer halottról számoltak be.

Futurisztikus szkafandert mutattak be a koronavírus ellen - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)