Koronavírus: erre számítanak a belga szakértők

Belgiumban a szakértők előrejelzései szerint pár hét múlva már nem lesz a koronavírus-járványhoz köthető haláleset.

A belga kormány szakértő szóvivője, Yves Van Laethem víruskutató szerint a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma folyamatosan csökken, így már látják a fényt az alagút végén. A szakember szerint a tömeges elhalálozások időszakának már vége.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Belgium, koronavírus Hollandia, koronavírus járványhelyzet, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Belgium, koronavírus Hollandia, koronavírus járványhelyzet, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

Eddig több mint 9 ezren haltak meg

Belgiumban eddig több mint 60 ezer embert fertőzött meg és 9663 áldozatot szedett az új típusú koronavírus. A halálozási arány azonban kimagaslóan magasnak mondható egy 11,5 millió lakost számláló országban. A szakértő ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a belga kormány arra törekedett, hogy a lehető legőszintébben kommunikálja az adatokat, mivel a lakosságnak tudnia kellett, hogy mekkora veszéllyel néz szembe. "A számadatok átláthatósága része volt a járványkezelési stratégiánknak. Mindenkinek meg kellett tudnia, milyen kemény ellenséggel harcolunk" - jelentette ki. Belgiumban egyébként az elmúlt 24 óra leforgása alatt 55 új fertőzöttet és 4 halálesetet rögzített a közegészségügyi szolgálat.

Hollandiában is javul a helyzet

A szomszédos Hollandiában három egymást követő napon enyhén emelkedett, ám kedden már újra csökkent az intenzív osztályon fekvő koronavírus-fertőzöttek száma. Jelenleg 78 személy van életveszélyes állapotban. “Az intenzív részlegen ápoltak számának csökkenése egyértelműen azt mutatja, hogy egyre kevesebb ember fertőződik meg koronavírussal” - vélekedett Ernst Kuipers, a hollandiai ápolószövetség elnöke. Azt is hozzátette, hogy az intenzív ellátási rendszerben már elég kapacitás áll rendelkezésre több beteg ápolására is.

Az országban június eleje óta már mintegy 113 ezer koronavírustesztet végeztek el, amelyeknek eddig 1,7 százaléka volt pozitív. Afertőzésmegjelenése óta pedig már több mint 49 ezer igazolt esetről és 6 ezer halottról számoltak be.

Futurisztikus szkafandert mutattak be a koronavírus ellen - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció