Koronavírus: egyre több a fertőzött 5-11 éves

Eddig 71 ezer szülő regisztrált oltásra, de csak 56 ezer gyermek kapta meg a Pfizer vakcinát. Az új betegek az omikron tüneteit mutatják.

Egyre több a fertőzött beteg az 5-11 éves korosztályban - mondta Pátri György házi gyermekorvos az RTL Híradónak . Míg korábban 10 tesztből 2-3 bizonyult pozitívnak, most jóval nagyobb az arány. Az új betegek döntően az omikron tüneteivel jelentkeznek.

das
Fotó: Getty Images

Azt tapasztalják, hogy gyakran nehéz időpontot foglalni a háziorvosokhoz és az oltópontokra . Például Szegeden és Szolnokon februárig csak egyetlen nap oltják ezt a korosztályt. És az is gond, hogy sok szülő az utolsó pillanatban mondja vissza az oltási időpontokat. Ez részben abból fakadhat, hogy mire a gyermekkel eljutnának az oltásig, a gyermek vagy ők maguk megfertőződnek omikronnal. Egy másik házi gyermekorvos Póta György azt mondta, hogy az igényekhez képest lassan jönnek a gyermekvakcinák. Eddig 71 ezer szülő regisztrált oltásra, de csak 56 ezer gyermek kapta meg Pfizer oltását.

Egy friss amerikai kutatás szerint , a koronavírus fertőzés a fiatalok körében jelentősen növeli a cukorbetegség kockázatát, míg más akut légúti fertőzések nem.

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: