Koronavírus: egy nap alatt 30-an haltak meg Romániában

Bár a járvány üteme napok óta hasonló, soha ennyi áldozata nem volt még az új koronavírus okozta Covid-19-nek.

A romániai magyar politikusok attól félnek, az ortodox húsvétra tett engedmények lenullázzák a szigorító intézkedések hatását az országban. Részletek itt.

Romániában nem változott jelentősen az új típusú koronavírus-járvány terjedésének üteme, az elmúlt 24 órában 337-en betegedtek meg. A szerdán kora délután közölt hivatalos adatok szerint 7216-ra emelkedett a megbetegedettek száma. Soha nem jegyeztek azonban a járvány kezdete óta annyi halálesetet egy nap alatt, mint az elmúlt 24 órában, amikor 30 beteggel 362-re emelkedett a kór romániai halálos áldozatainak száma.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19

A súlyos esetek aránya enyhét nőtt: jelenleg 245 személyt ápolnak a kórházak intenzív terápiás osztályain. Újabb rekordot döntött a gyógyulttá nyilvánítottak száma is. Az elmúlt napon 166-an hagyhatták el a kórházat. Az 1217 gyógyult a megfertőződöttek 17 százalékát teszi ki.

Az adatok táblázatából az olvasható ki, hogy Romániában folyamatos a járvány terjedése, de napról napra ingadozik az új fertőzöttek mennyisége. Szerdán nagyjából annyi (337) új esetet jegyeztek, mint egy héttel ezelőtt (344), úgy, hogy a hét során volt olyan nap is, amikor 523-mal, és olyan is, amikor csak 246-tal nőtt a fertőzöttek száma. A stratégiai kommunikációs törzs által közölt szerdai adatok szerint Románia határain kívül 713 román állampolgárnál diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, közülük 53-an belehaltak a betegségbe, 11-en pedig meggyógyultak.

Több millió fontot gyűjtött a brit orvosoknak a 99 éves veterán - ha kíváncsi a részletekre, akkor nézze meg a cikket az nlc.hu oldalán.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció