Koronavírus: eddig érvényes a tavasszal lejárt személyi

Még két hónapig, vagyis december 15-éig érvényesek Magyarország területén azok az okmányok, amelyek a koronavírus-járvány miatt kihirdetett tavaszi veszélyhelyzet ideje alatt jártak le.

A koronavírus-járvány első hulláma során, a személyes találkozások csökkentése érdekében döntött úgy a kormány, hogy az állampolgárok 2020. március 11-e és 2020. július 3-a között lejárt okmányai, valamint a gépjármű forgalmi engedélyek még december 15-éig érvényesek maradnak Magyarország területén. Az érintett 660 ezer lejárt, de automatikusan meghosszabbított igazolvány közül eddig országosan már több mint 280 ezret cseréltek újra vagy hosszabbítottak meg a kormányablakok munkatársai, akik a továbbra is készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére - közölte a Koronavírus Sajtóközpont a koronavirus.gov.hu -n.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus veszélyhelyzet, koronavírus okmányok, koronavírus ügyintézés
A tavasszal lejárt okmányok még december 15-éig érvényesek.Fotó: Koronavírus Sajtóközpont

Mit tegyünk, ha lejártak az okmányaink?

A gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés, valamint a koronavírus elleni védekezést szolgáló szociális távolság betarthatósága érdekében a kormányhivatalok azt kérik, hogy foglaljunk előzetesen időpontot a magyarorszag.hu weboldalon vagy a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonalon keresztül. A lejárt forgalmi engedélyek vonatkozásában pedig a műszakivizsga-állomásokat szükséges felkeresni.

Ügyintézéshez is kötelező a maszk

Koronavírus elleni orrspray? Ne dőljünk be a csalóknak - a részletekért kattintson ide!

Az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a kormányablakok és kormányhivatalok ügyféltereiben kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, a sorszámkiadó gépeket pedig kizárólag az ügyfélszolgálatokon dolgozók kezelik. A védekezés támogatására az ügyfélszolgálatokon kézfertőtlenítő-szereket is kihelyeztek, az ügyfélpultokon védőplexit alakítottak ki, a helyiségeket pedig rendszeresen fertőtlenítik. Emellett az ügyfélterekben egy időben tartózkodók maximális létszámát is korlátozhatják a hivatalok, ennek kapcsán az ügyfelek megértését kérik.

A rákbetegeknél súlyosabb betegséget okozhat a koronavírus - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: