Koronavírus: csaknem 2300 budapesti van karanténban

Mint ismert, Magyarországon a potenciálisan koronavírus-fertőzött személyeket 14 napos hatósági házi karanténra kötelezik. Jelenleg az érintettek mintegy negyede budapesti.

Az érvényben lévő hatósági házi karanténok területi eloszlásáról tett közzé információk a koronavírussal kapcsolatos kormányzati tájékoztató oldal.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus karantén, koronavírus hatósági házi karantén, koronavírus Budapest, koronavírus vidék
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus karantén, koronavírus hatósági házi karantén, koronavírus Budapest, koronavírus vidék

Csaknem 2300 budapesti van karanténban

Az adatokból kiderült, hogy a tegnapi napon 8805 személy állt hatósági megfigyelés alatt, és a 14 napos karanténra kötelezett személyek mintegy negyede, 2288 fő budapesti. A második legtöbb karanténban lévő személy (1011) Pest megyében van, ezt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén (446), Bács-Kiskun (427) és Fejér megye (427) követi.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus karantén, koronavírus hatósági házi karantén
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus karantén, koronavírus hatósági házi karantén

A legfrissebb adatok szerint egyébként a mai napon már több mint 9 ezren vannak hatósági házi karanténban, az új személyek területi eloszlásáról azonban nincs információnk.

Mi a karantén célja?

A hatósági házi karantén célja, hogy elkülönítse a potenciálisan koronavírus-fertőzött - például a külföldről hazatért, illetve a kontaktkutatás során azonosított - személyeket. Így az intézkedés bevezetése nagyban hozzájárult a sikeres védekezéshez.

A koronavírus-járvány lecsengésével és a határellenőrzésre vonatkozó feloldásokkal azonban fokozatosan csökken majd a hatósági házi karanténban lévők száma is.

Péntektől nem kell karanténba vonulnunk, ha Horvátországba utazunk - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső