Koronavírus: csaknem 182 ezer új beteg a világban

Egy nap leforgása alatt csaknem 182 ezer új koronavírus-fertőzöttet és mintegy 4300 újabb áldozatot regisztráltak világszerte.

Tavaly év vége óta már több mint 8,95 millió embert fertőzött meg és 468 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 4,4 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

A legfrissebb számok

Koronavírus: így is végződhet a járvány - kattintson a részletekért!

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2,27 millió igazolt esetről és csaknem 120 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már 1 millió koronavírusos beteget és 50591 áldozatot jelentett eddig. India jelenleg a 4. helyen áll a legérintettebb országok listáján: az ország 425 ezer fertőzöttről és több mint 13 ezer elhunytról adott hírt.

Az európai országok közül még mindig Oroszországban van a legtöbb beteg - csaknem 584 ezer -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már majdnem 43 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. Peruban a koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladta a 251 ezret, a haláleseteké pedig a 8 ezerhez közelít. Spanyolország pedig 246 ezer megbetegedésről és több mint 28 ezer halálesetről számolt be hétfő reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Chile - 242 ezer regisztrált esettel és csaknem 4500 áldozattal -, valamint Olaszország is. Ez utóbbi országban eddig mintegy 238500 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 34 ezren vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően. A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen már majdnem 205 ezer fertőzöttről és 9623 áldozatról adtak hírt hétfőig.

Egy bárban ünnepelték a karantén végét, a nő és 15 barátja koronavírusos lett - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés