Koronavírus: az összes súlyos beteget Budapesten kezelik

Fontos módosítás lépett életbe péntektől a koronavírusos betegek kezelésével kapcsolatban. Eszerint május 8-ától minden súlyos állapotban lévő fertőzöttet Budapestre kell szállítani, az erre kijelölt 2 intézmény valamelyikébe.

Múlt hét péntektől az ország egész területéről két budapesti intézménybe szállítják a súlyos vagy kritikus, ám szállítható állapotban lévő koronavírusos betegeket - írta meg a 444.hu.

Ide kell szállítani a betegeket

Koronavírus: elmaradhat a baby boom - részletek itt!

A Müller Cecília országos tisztifőorvos által jegyzett és Kásler Miklós EMMI miniszter által jóváhagyott rendelkezés szerint - a kapacitás mértékéig - innentől a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet látja el a középsúlyos és kritikus állapotú, szállítható betegeket, valamint a koronavírus-gyanús, rizikós eseteket is ezekbe az intézményekbe irányítják át, az előzetes telefonos egyeztetést követően.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus-fertőzött, koronavírus kórház, koronavírus Budapest
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus-fertőzött, koronavírus kórház, koronavírus Budapest

A koronavírusos betegek átvitele csak földi úton történhet, így például a légi szállítás sem jöhet szóba. Ennek egyik oka, hogy a helikopterek utólagos fertőtlenítését nehezebb megoldani, ráadásul a két fent említett intézmény egyike sem rendelezik leszállóhellyel.

Más is változott péntektől

Az egészségügyi ellátással kapcsolatos eljárásrendben az is módosult, hogy már nem kötelező a PCR típusú koronavírusteszt elvégzése a betegek intubálása előtt. Azonban hospice-palliatív ellátásban a maszkos lélegeztetésnek, illetve a neonatalógiai ellátás keretében a légúti leszívásnak és bármely típusú lélegeztetésnek továbbra is előfeltétele a koronavírus-szűrés.

Nem kell megijedni a koronavírus mutálódásától - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés