Koronavírus: az idei lesz a mentők legnehezebb karácsonya

Szívhez szóló videót tett közzé közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A felvételben arra figyelmeztetnek, hogy már több bajtársukat is elvesztették a koronavírus-járvány miatt, a harc azonban még nem ért véget.

A koronavírus-járvány mindenki évét és ünnepi időszakát nehezebbé tette. A legnagyobb teher azonban egyértelműen az egészségügyi dolgozókra, többek között a mentőkre hárul. Ezt pedig semmi sem bizonyítja jobban, mint az a videó , amelyet a napokban megosztottak, hogy közölhessék, mennyire boldogtalan az idei karácsony a mentőszolgálatnál.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus mentők, koronavírus egészségügy, koronavírus egészségügyi dolgozók
Már több bajtársukat is elvesztették a járvány miatt, a harc azonban még nem ért véget.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A koronavírus-osztályokon készült, sokatmondó felvételek mellébeszélés nélkül mutatják meg napjaink hőseinek megpróbáltatásait. A fotókért kattintson ide , ide és ide !

"Szeretnénk, ha tudnátok, hogy ez talán a mentők eddigi legnehezebb karácsonya. Magyarország 255 mentőállomásán, 8500 bajtársunkkal egész évben készen álltunk, hogy segíteni tudjunk több mint 1 millió bajbajutottnak, és emellett több mint félmillió COVID-mintavételt végeztünk eddig. A magánéletünkben is mindent megtettünk, hogy egészségben szolgálhassuk hivatásunkat, de sajnos a koronavírus a mentők közösségét is érintette. Több bajtársunkat is elveszítettük a harc során, ami beárnyékolja az idei karácsonyunkat. De a harc még nem ért véget, és mi nem adjuk fel! Fontos, hogy tartsátok be a mi Palink (Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője - a szerk.) tanácsait, mert minden élet számít! Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!” - olvasható a videóban látható táblákon, amelyeket Őri-Kiss Zsolt mutat fel.

Az idei karácsony tehát mindenkinek különösen nehéz lesz, ám a hőseink küzdelmét valóban azzal tudjuk a legjobban meghálálni, ha vigyázunk magunkra és egymásra. Az ünnepeket pedig próbáljuk meg a lehető legszűkebb körben ünnepelni, hogy megóvhassuk családtagjaink és szeretteink egészségét, és megfékezhessük az új típusú koronavírus rohamos terjedését.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)