Koronavírus: a régi élet újraindítását követelik Amerikában

New York államban folyamatosan emelkedik a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, több amerikai tagállamban azonban a gazdaság és a mindennapi élet újraindításáért tüntettek.

Már több mint 13 ezren haltak bele a koronavírus-fertőzésbe New York államban, és naponta mintegy kétezer beteget vesznek fel a kórházakba.

Katasztrófa az idősotthonokban

Koronavírus: így csökkentenék a halál kockázatát - olvassa el a részleteket!

Egy felmérés szerint az állam idősotthonaiban katasztrofális a helyzet: 19 intézményben egyenként több mint 20 halottja volt az elmúlt hetekben a koronavírus-járványnak. Egy brooklyni otthonban 55 idős ember hunyt el, New York városának további négy idősotthonában pedig több mint 40 ápolt halt meg. Kedden például egy nap alatt csaknem 2500 áldozatot jelentettek a bentlakásos intézményekből. A szövetségi kormány ráadásul nem segít a vírustesztek biztosításában - közölte Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

koronavírus, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus New York, koronavírus idősek otthona, koronavírus korlátozások, koronavírus tüntetés
koronavírus, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus New York, koronavírus idősek otthona, koronavírus korlátozások, koronavírus tüntetés

A korlátozások miatt tüntettek Amerikában

Az új típusú koronavírus egyébként eddig az Egyesült Államokban fertőzte meg a legtöbb embert, és az áldozatok száma is itt a legmagasabb. Ennek ellenére több tagállamban - például Michiganben, Minnesotában, Kentuckyban és Virginiában is - ezrek tüntettek annak érdekében, hogy indítsák be ismét a gazdasági és a mindennapi életet. Donald Trump amerikai elnök a Twitteren buzdította a korlátozások ellen tüntetőket. "Szabadítsátok fel Minnesotát! Szabadítsátok fel Michigant! Szabadítsátok fel Virginiát!" - írta három külön mikroblog-bejegyzésben.

Pénteken két tucat tagállam kormányzója is bejelentette, hogy már május elején készek megkezdeni a koronavírus okozta helyzet miatt leállított államok újraindításának első szakaszát.

Koronavírus-fertőzötten járt dolgozni egy román szívsebész - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: