Koronavírus: 7 ezer halott a francia idősotthonokban

Bár az újonnan diagnosztizált koronavírusos betegek napi száma már csökkenőben van, a halálozási arány még mindig elég magas Franciaországban.

Koronavírus: csak így térhet vissza a lakó az idősotthonba - kattintson!

Az új típusú koronavírus már csaknem 150 ezer embert fertőzött meg és több mint 18 ezer életet követelt Franciaországban. Az áldozatok közül mintegy 7200-an az idősotthonokban és egyéb szociális intézményekben vesztették életüket - csak az elmúlt 24 órában 343-an.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Franciaország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus idősek otthona
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Franciaország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus idősek otthona

A súlyos betegek száma viszont csökken

A továbbra is magas halálozási arány mellett azonban már több napja csökken a kórházban ápolt koronavírusos páciensek száma, az intenzív osztályon történő kezelést igénylő betegek száma pedig már nyolc napja nem nőtt. Ugyanakkor még mindig rendkívül sokan, 6027-en szorulnak intenzív ellátásra. A kórházakban összesen mintegy 31 ezren fekszenek.

Sikerült megfékezni a járványt

"A karanténnal sikerült megfékezni a koronavírus-járványt. Az első hullám megállításában nagyon jelentősen részt vett minden francia" - közölte Jérome Salomon, az egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója. Az országban egyébként eddig már 35 ezren hagyhatták el gyógyultan a kórházat a koronavírus-fertőzöttek közül.

A mellrákos tapasztalata segítette koronavírus-fertőzése elfogadásában Rita Wilsont - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció