Koronavírus: 77 ezer új fertőzött világszerte

Egy nap alatt csaknem 77 ezer új koronavírus esetet és több mint 4 ezer új áldozatot regisztráltak világszerte.

Az új típusú koronavírus kedd reggelig 3584322 embert fertőzött meg és 251580 életet követelt világszerte, a gyógyultak száma pedig az 1,17 millióhoz közelít - derült ki a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus világjárvány
Maszkot viselő idős ferfi New Yorkban. Fotó: Getty Images

A 10 legérintettebb ország

Koronavírus: a gyerekeknél Kawasaki-kórt okoz? A válaszért kattintson ide!

Az Egyesült Államokban már 1,18 millió koronavírus-fertőzöttet és csaknem 69 ezer halottat regisztráltak, így továbbra is az amerikaiknál van a legtöbb eset az új kórral összefüggésben. Spanyolország 218 ezer beteget és 25 ezer áldozatot, Olaszország pedig majdnem 212 ezer esetet és több mint 29 ezer elhunytat jelentett eddig.

Az Egyesült Királyságban a 192 ezerhez közelít a koronavírus -fertőzöttek száma, és már 28809-en haltak meg a COVID-19 következtében. Franciaország több mint 169 ezer esetről és 25 ezer áldozatról, Németország 166 ezer betegről és 6993 halottról, Oroszország pedig mintegy 145 ezer megbetegedésről és 1356 elhunytról adott hírt.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - csaknem 128 ezer koronavírusos esettel és 3461 halottal -, Brazília - csaknem 109 ezer beteggel és 7367 elhunyttal -, valamint Irán is. Ez utóbbi országban már több mint 98 ezer fertőzöttről tudnak, valamint 6277 áldozatot szedett a koronavírus-járvány .

Egy kecske és egy banán is elkapta a koronavírust Tanzániában - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)