Koronavírus: 6000 adag orosz vakcinát kaptunk

Hétfő délután 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra - jelentette be közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyiniszter.

A korábbi megállapodás alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés. A külügyminiszter tájékoztatása szerint a vakcinát szállító kamion Tornyosnémetinél lépte át a szlovák-magyar határt, ahonnan rendőri kísérettel a Nemzeti Népegészségügyi Központba (NNK) vitték a szállítmányt. Így a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Oroszország, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Ilyen hatékony a vakcina

Oroszországban egyébként már túl vannak az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett, Szputnyik V nevű vakcina klinikai tesztelésén. A vizsgálatba 40 ezer embert vontak be, és az eredmények szerint 91,4 százalékos hatékonyságúnak bizonyult az oltóanyag.

Koronavírus: új mutációt azonosítottak Afrikában - kattintson a részletekért!

A tárcavezető kiemelte, hogy Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél ott van. Ígérete szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy akár Nyugaton, akár Keleten hoznak létre hatékony oltóanyagot a COVID-19 ellen, azt - a magyar szakemberek döntése alapján - a lehető leggyorsabban Magyarországra hozzák.

Ambrus Attiláéknál nem vita kérdése a koronavírus elleni védőoltás - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: