Koronavírus: 6000 adag orosz vakcinát kaptunk

Hétfő délután 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra - jelentette be közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyiniszter.

A korábbi megállapodás alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés. A külügyminiszter tájékoztatása szerint a vakcinát szállító kamion Tornyosnémetinél lépte át a szlovák-magyar határt, ahonnan rendőri kísérettel a Nemzeti Népegészségügyi Központba (NNK) vitték a szállítmányt. Így a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Oroszország, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Ilyen hatékony a vakcina

Oroszországban egyébként már túl vannak az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett, Szputnyik V nevű vakcina klinikai tesztelésén. A vizsgálatba 40 ezer embert vontak be, és az eredmények szerint 91,4 százalékos hatékonyságúnak bizonyult az oltóanyag.

Koronavírus: új mutációt azonosítottak Afrikában - kattintson a részletekért!

A tárcavezető kiemelte, hogy Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél ott van. Ígérete szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy akár Nyugaton, akár Keleten hoznak létre hatékony oltóanyagot a COVID-19 ellen, azt - a magyar szakemberek döntése alapján - a lehető leggyorsabban Magyarországra hozzák.

Ambrus Attiláéknál nem vita kérdése a koronavírus elleni védőoltás - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)