Koronavírus: 2 hónapos rekord dőlt meg Amerikában

Tavaly év vége óta már több 9,43 millió embert fertőzött meg és csaknem 483 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 4,7 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2,38 millió igazolt esetről és mintegy 122 ezer halottról tudnak. Itt az elmúlt nap során 38672 új fertőzést diagnosztizáltak - két hónapja nem volt ilyen magas az új esetek napi száma. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már 1,18 millió beteget és csaknem 54 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma

Koronavírus: meghalt egy 39 éves magyar férfi - a részletekért kattintson ide!

Oroszország 606 ezer koronavírus-fertőzöttről és 8503 áldozatról, India 473 ezer igazolt esetről és több mint 14 ezer elhunytról, az Egyesült Királyság pedig 308 ezer megbetegedésről és 43 ezer halálesetről adott hírt csütörtök reggelig. Peruban a koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladta a 264 ezret, a haláleseteké pedig a 8600-hoz közelít.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Chile - több mint 254 ezer megbetegedéssel és 4731 halottal -, Spanyolország - 247 ezer regisztrált esettel és több mint 28 ezer áldozattal -, valamint Olaszország is. Ez utóbbi országban már 239410 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 34600-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen már 212 ezer fertőzöttről és csaknem 10 ezer áldozatról adtak hírt csütörtökig.

Így fertőz a koronavírus a "szuperterjesztőkön" át - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció