Koronavírus: 157 ezer új beteg a világban

Tavaly év vége óta már több mint 10,3 millió embert fertőzött meg és 505 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 5,2 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már több mint 2,59 millió igazolt esetről és 126 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig a braziloknál van: Brazília már 1,36 millió beteget és több mint 58 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus járványhelyzet, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus járványhelyzet, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

Oroszország 640 ezer koronavírus-fertőzöttről és 9 ezer áldozatról, India csaknem 567 ezer igazolt esetről és mintegy 16900 elhunytról, az Egyesült Királyság pedig 313 ezer megbetegedésről és több mint 43 ezer halálesetről adott hírt kedd reggelig. Peruban a koronavírus-fertőzöttek száma már meghaladta a 282 ezret, a haláleseteké pedig a 9500-at.

Koronavírus: nem okozott mellékhatásokat az orosz vakcina - a részletekért kattintson!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Chile - 276 ezer megbetegedéssel és 5575 halottal -, Spanyolország - majdnem 249 ezer regisztrált esettel és több mint 28 ezer áldozattal -, valamint Olaszország is. Ez utóbbi országban már 240 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és több mint 34700-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll. Innen már 225 ezer fertőzöttről és 10670 áldozatról adtak hírt keddig.

Az élőszereplős Mulan premierjét is eltolták a vírus miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső