Koronavírus: 130 fertőzött a fővárosi idősotthonban

Minden koronavírus-fertőzött embert kórházba szállítanak a fővárosi Pesti úti idősek otthonából - közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos csütörtök délután.

A kormány határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást Magyarországon. Részletek itt.

A maximális biztonságra törekedve azokat is elszállítják, akik esetleg még nem mutatják a betegség tüneteit, de a későbbiekben megbetegedhetnek. Müller Cecília csütörtökön személyesen kereste fel az idősotthont, és elrendelte az egyes munkakörökhöz kapcsolódó tudás megújítását, mert úgy véli, hogy ebben a helyzetben feltétlenül szükséges feleleveníteni az ismereteket, azokat az aktuális járványügyi helyzethez szabni.

koronavírus, COVID-19, Budapest, Pesti úti idősotthon
Lakókat szállítanak el a fővárosi Pesti úti idősotthonból április 9-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A tisztifőorvos előírta azt is, hogy az otthonban maradtakat folyamatosan monitorozni kell, szigorú orvosi nyomon követéssel. A most végrehajtott intézkedésekkel igyekeznek olyan környezetet teremteni, amely biztonságos az otthonban maradók számára. Ha teljes lesz a lakók és az ápolók átszűrtsége, akkor tudnak további döntéseket hozni. A létesítményben fertőtlenítő takarítást végeznek.

Müller Cecília elmondta, a Pesti úti idősotthonban több mint ötszázan élnek. A csütörtök délutáni adatok szerint a dolgozókkal együtt 130 emberről derült ki, hogy koronavírussal fertőzöttek.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)